Nieuwe video: Within Temptation – Forgiven


Nou, hier kunnen we dus heel kort over zijn. De release van Within Temptation's nieuwe single valt precies samen met de release van hun nieuwe live DVD, dus worden er in deze videoclip twee vliegen met één klap doodgeslagen. Een live-video om de single én de DVD te promoten.

Nee, daar worden wij inderdaad niet vrolijk van. Al moeten we toegeven dat de montage wel interessant is. De breekbare pianoballad Forgiven wordt begeleid met concertbeelden waarop de band duidelijk veel lawaaierige nummers speelt. Al die ontploffingen en springende fans zonder de bijpassende explosieve muziek komen op een vreemde manier een beetje melancholiek over.

Maar ja, waar hebben we het eigenlijk over? Het blijft een live-video en de enige mensen die hier écht van zullen genieten zijn degenen die er bij waren op 7 februari, toen het concert werd gefilmd. Er passen ongeveer 30.000 mensen in de Ahoy, dus dat is opzich nog best een aardige doelgroep.

En de muziek?

De grote verrassing. Forgiven is zoals gezegd een pianoballad, maar het is ook nog eens een mooie pianoballad. De over-the-top dramatiek die je bij Within Temptation zou verwachten… nu ja, ik wil niet zeggen dat die achterwege blijft (er doet halverwege een compleet concert mee, dus ja), maar het is verrassend smaakvol gedaan en ik betrapte mezelf erop dat ik het écht mooi vond. Als dit de richting is waarin de band zich in de toekomst gaat ontwikkelen word ik misschien toch nog een keer fan.

Zie ook:
- Nieuwe video: Within Temptation – All I Need
- Nieuwe video: Within Temptation – What Have You Done
- Nieuwe video: Within Temptation – Frozen

Met dank aan PINHEAD voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Within Temptation – Forgiven

  1. Alex

    Er gaan echt geen 30.000 man in die hal van Ahoy’ hoor :) dat zijn er op zijn best 8.000 of zo. Die 30k krijg je pas als je het hele complex (al die verschillende zalen) bij elkaar optelt volgens mij (zoals bij North Sea Jazz). Grt – Alex

      /   Reply  / 
  2. chansadres

    Milow – Ayo Technology (Acoustic Cover). Doordat Radio Brussel hem platdraait, nu op single verschenen met videoclip. Heerlijke cover.

    http://www.youtube.com/watch?v=wUM4oqssvDY

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>