Nieuwe video: Face Tomorrow – Overpowered


De Rotterdamse band Face Tomorrow wist op één of andere manier de Engelse kunstenaar en regisseur Peter Greenaway (iedereen die ooit zijn film The Cook, The Thief, His Wife and her Lover heeft gezien vergeet dat gegarandeerd nooit meer) gestrikt om hun nieuwe videoclip te regisseren en het resultaat is… verwarrend.

Wat in ieder geval meteen duidelijk wordt is dat Overpowered niet geschikt is voor YouTube. Met al die kleine schermpjes in schermpjes had ik de helft van de tijd geen idee waar ik nu precies naar keek, laat staan dat ik 'het verhaal' kon volgen.

Het is op die manier ook moeilijk om iets zinnigs te zeggen over al die dode mensen in badkuipen, verlaten koffers en kikkers in blauw water. Peter Greenaway neemt wel vaker compromisloze beslissingen, en ook deze keer lijkt het hem weinig te deren wat het publiek er uiteindelijk van zou vinden. Op dit moment ben ik, als onderdeel van dat publiek, dan ook niet echt onder de indruk. Tegenover iedere mooie scene staan minstens evenveel onbegrijpelijke plaatjes en de teksten die de hele tijd door het beeld zweven (citaten uit de songtekst) helpen ook al niet echt. Misschien kan ik er wat meer touwen aan vastknopen als MTV hem eenmaal begint te draaien.

En de muziek?

Maar zal MTV hem ook beginnen te draaien? Face Tomorrow is soms best een een leuke band, maar wat is dit nu toch opeens voor nummer? Alle scherpe randjes eraf om meer als Snow Patrol en Coldplay te klinken? Het lijkt wel een doelbewuste poging om inderdaad op MTV en TMF te belanden. Wie weet lukt het inderdaad en dan is het de jongens van harte gegund, maar Overpowered is muzikaal niets voor mij.

Met dank aan Ann voor de tip.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Face Tomorrow – Overpowered

  1. Mick

    Nou, doe mij maar Overpowered van Roisin Murphy…

      /   Reply  / 
  2. Ebocrombi

    You agreed :)
    Bedankt voor het stukkie!

      /   Reply  / 
  3. erik

    Geen probleem, bedankt voor de tip en sorry dat het even duurde. ;)

      /   Reply  / 
  4. sauder monarch computer armoire workcenter

    A mass, or corresponding lecturer, is an energy that enters independent local world and increase anyone at hardy examples, robust rate area, and device and thatch salt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>