Nieuwe video: Dewi – Turn Me Loose


Zelden is het oudhollandsche gezegde 'meedoen is belangrijker dan winnen' toepasselijker geweest dan bij het televisieprogramma Idols. Als zelfs een zangeres die in 2003 vierde werd bij Idols genoeg fans kan verzamelen om jullie arme videoclips.blog redacteur te begraven onder een metershoge berg verzoekjes, dan is alleen maar meedoen aan Idols inderdaad heel wat waard.

Zo komen we dus terecht bij Turn Me Loose, als wij ons niet vergissen (of beter gezegd: als wikipedia zich niet vergist) de eerste single van Dewi's tweede album. En het moet gezegd, al die fans hebben een punt: deze single heeft inderdaad een ontzettend leuke videoclip meegekregen.

Een oud televisietoestel dat met een ketting aan Dewi's enkel is verbonden geeft een hele nieuwe invulling aan de songtekst: 'I'm a prisoner of your love'. En het wordt nog leuker als er een kleurrijke animatiewereld in de TV verborgen blijkt. Die tekeningen contrastreren erg fraai met het grauwe kraakpand waar de rest van de clip is opgenomen. De diepere betekenis ging eerlijk gezegd een klein beetje langs ons heen, maar flitsend en opvallend was het zeker.

En de muziek?

Dewi heeft een hele stapel ideeën in dit nummer gestopt en er zitten er tussen die wij echt heel leuk vonden. Vooral de brug naar het refrein wordt telkens briljant ingevuld: de eerste keer met een iel keyboard-geluidje dat langzaam aanzwelt en de tweede keer met een mondharmonica die dezelfde rol vervult. Maar het refrein zelf, hoe leuk en aardig en vrolijk het ook allemaal klinkt, liet ons toch achter met een onbevredigd gevoel. Of het nu komt door de muziek of de productie, dit refrein rockt gewoon niet hard genoeg!

Met dank aan Anna voor de tip.

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Nieuwe video: Dewi – Turn Me Loose

  1. JP

    leuke muziek,
    ben het wel eens met het oordeel.
    Het refrein geeft toch een leeg gevoel.
    Jammer.
    Maar het is wel leuk.

    En ik weet niet op wie ik moet stemmen in de allerbelangrijkste poll ooit :P

      /   Reply  / 
  2. Kars

    Zeg, je zei dat je het feit dat je vorige week geen verhaaltje had deze week goed zou maken. dus ik verwachtte eigenlijk vandaag al een knaller van een roman ofzo, maar dat valt tegen…
    Duss wanneer issie daar?^^ of heb je een writer’s block?

      /   Reply  / 
  3. Kars

    enne ja ik weet het niet..maar ik vind haar stem gewoon niet opvallend/goed genoeg. Misschien dat daardoor het nummer ook nooit echt een knaller wordt.

      /   Reply  / 
  4. JR

    Zit ook al te wachten op een spannend reality-verhaal, dus als je een beetje wilt opschieten ermee, een goede schrijver moet kunnen omgaan met een dead-line.

    (en JP, stem op Britney, zoals iedereen xp)

      /   Reply  / 
  5. JP

    Ik heb op Beyonce gestemt.
    Ik vond de video erg mooi, en het is videoclips.blog…

    dus ik dacht stem maar XD

      /   Reply  / 
  6. Kars

    Ik heb op HIT ME TV gestemd. Indie-rock rulez mwuhahahaha!
    Wie stemt mee? iemand? ..jongens?..

      /   Reply  / 
  7. Charlotte

    Ik vind dit echt een heel goed nummer!:)
    Maar live is het lied nog beter!

    Dewi is nu ook bezig met haar theatertour: true to my soul, zeker een aanrader om daar heen te gaan! Die show is gewoon heel puur & echt!

      /   Reply  / 
  8. sa.

    Ik vind het eerlijk gezegd echt tegen vallen. Tijdens Idols vond ik dewi echt super(ik was 14 ofzo, dan mag het), maar ik vind dit nummer toch wel dik tegenvallen.
    De clip vind ik overigens ook niet veel soeps.

      /   Reply  / 
  9. Pita

    Ik vond de clip en het nummer best wel slecht. En wat is er toch mis met de camera-mannen in Nederland. De shots zijn aars-lelijk, lelijke compositie enzo. Hoe moeilijk is het om een fatsoenlijk storyboard te maken waarbij je shots het beste uitkomen. Volgens mij moest het allemaal weer snel snel en poepen ze er een storyboard uit waar ze meteen tevreden mee zijn en klaar is kees. En de post-productie gast, ik hoop voor hem dat ie gewoon niet beter kan en als ie dat wel kan dan hoop ik dat ie zich schaamt. Djeez, kijkt ie niet om zich heen wat er nog meer wordt gemaakt. Hij kan beter een jaar tussenuit gaan en aan zijn portfolio werken. Ik heb al te veel gezegd zit me op te winden om niets, excusez-moi.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>