Nieuwe video: Amerie – Heard ‘Em All


Regisseur Anthony Mandler kondigde al voordat hij begon met filmen aan dat Heard ‘Em All een video zou worden met een Mad Max-thema. Mad Max, voor onze jongere lezers, is een science fiction film uit 1979 waarin de samenleving zoals we die nu kennen niet meer bestaat. Het grootste gedeelte van de mensheid is uitgeroeid en een handjevol overlevenden leidt een primitief bestaan zonder wetten of regels.

Vooral op veel rappers maakte dat toekomstbeeld blijkbaar een diepe indruk. Hiphop ontwikkelde een fascinatie voor Mad Max die ongeveer begon met 2Pac’s video bij California Love uit 1996 en voortduurt tot de dag van vandaag met video’s als Run This Town en nu dus ook Heard ‘Em All. Al weten wij eigenlijk niet of Heard ‘Em All wel een échte Mad Max-video is. Van een primitieve samenleving is hier niet echt sprake. Sterker nog: op vier danseressen na heeft deze video sowieso een opvallend gebrek aan andere mensen.

De hoofdrolspeelster van een échte Mad Max zou ook niet zo kritisch zijn over een toekomstig vriendje (Heard ‘Em All bevat een lange lijst met eisen waar een eventuele partner aan moet voldoen) als de meeste mannen schijnbaar zijn uitgestorven. Maar vooruit, afgezien van wat gebrekkige logica heeft Anthony Mandler wel weer een sfeervolle video in elkaar gezet die er in de meeste scenes erg mooi uitziet. Voor wie er niet te veel bij nadenkt valt er in Heard ‘Em All genoeg te genieten.

En de muziek?

Wel, dit is in ieder geval weer het energieke geluid waar ze bekend mee is geworden. De wat meer experimentele single Why R U viel niet bij iedereen in de smaak dus fans kunnen weer opgelucht ademhalen: Amerie klinkt nog steeds als Amerie. Het niveau van doorbraaksingle 1 Thing haalt ze allang niet meer, maar toch hoeft ze zich voor dit nieuwe nummer ook zeker niet te schamen.

Met dank aan MASIS voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Amerie – Heard ‘Em All

  1. Felix

    NIEUWE ROYKSOPP FT Fever Ray
    this must be it!

      /   Reply  / 
  2. vinn

    Amerie word altijd gekoppeld aan 1 Thing, Logish want het was haar grootste hit, maar Touch was eigenlijk veel beter. Dit is ook echt een lekker nummer weer. Amerie word echt ondergewaardeerd. Ze heeft de STEM, de MOVES, de LOOKS en de MUZIEKALITEIT. Eigenlijk hoort ze ook in 1 adem genoemd te worden met Beyonce en Rihanna

      /   Reply  / 
  3. k3

    JULLIE MOETEN EEN REVIEW VOER DE NIEUWE K3 SONG ma masé SCHRIJVEN..HIJ’S HÉÉÉÉÉL LEUK..WWW.K2ZOEKTK3.BE

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>