Nieuwe video: Nas – Can’t Forget About You


Regisseur Chris Robinson gaat voor een klassieke en stijlvolle look die goed past bij het jaren ’50 geluid van deze nieuwe Nas single. Veel heeft hij daarvoor niet nodig. Nas wordt in een wat ouderwets ogend – maar stijlvol – kostuum gehesen, krijgt een hoedje op en een sigaar in zijn mond. Zangeres Chrisette Michelle draagt een jaren ’50 jurk en is heel klassiek opgemaakt. Dan nog een filtertje over de beelden waardoor alles een goudgele glans krijgt en voilá, klaar is je stijlvolle video.

En meer is ook niet nodig. Nas voert zijn gebruikelijke act op, zoals in bijna al zijn videos, en op de setting na is het eigenlijk ook een vrij standaard-video. Maar het sjieke jasje werkt goed en de video krijgt het toch voor elkaar om een erg goede indruk achter te laten.

Typisch een geval van precies de juiste video bij de sfeer van de song. Ze vullen elkaar erg mooi aan.

En de muziek?

Nas (of eigenlijk producer Will-I-Am) bouwt deze hele track rondom een sample van Unforgettable door Nat King Cole uit 1951. Nat King Cole en moderne Hip-Hop, het lijkt een onmogelijke combinatie maar het gaat in de praktijk onwaarschijnlijk goed samen. Het wereldberoemde melodietje past zich moeiteloos aan en glijdt met speels gemak door Will-I-Am’s beats en scratches heen. Complimenten ook voor Chisette Michelle die in haar refreinen klinkt alsof ze daadwerkelijk een langvergeten zangeres uit 1951 is.

Om een cover (sort of) van Unforgettable op te nemen onder de titel Can’t Forget About You is trouwens ook wel een kleine glimlach waard.

Zie ook:
- Nieuwe video: Nas – Hip-Hop is dead

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Nas – Can’t Forget About You

  1. Pieter

    Ik weet niet hoor, maar Nas is na Pac’s dood de enige rapper waar IK nog respect voor heb. niet al zijn nummers zijn goed, maar hij heeft wel een van de beste rap/hip-hop albums ooit op zijn naam staan en hij is er al meer dan 10 jaar; dat betekend iets. Maar jah, wat weten mensen nou nog van 10 jaar geleden, het enige wat ze zien zijn een paar lompe (in vergelijking met vroeger) artisten die denken dat ze kunnen rappen en die dat hebben van mensen zoals Nas, tupac, Biggie, Rakim, etc. Maar wie ben ik om daar over te oordelen.

      /   Reply  / 
  2. clipmaker

    ik vind dat je wat te makkelijk over de clip praat, dit is misschien wel een klassieker… en de clip zelf en het editing gaat waarschijnlijk veel verder dan jij je kan beseffen… Pieter

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>