Nieuwe video: U-niq/Shyrock – Instinct


Is het mogelijk om een vermakelijke videoclip te maken waarin bijna letterlijk niks gebeurt? Rapper U-niq heeft last van 'een voorgevoel' dat hem vandaag iets zal overkomen. Hij besluit het zekere voor het onzekere te nemen en neemt de rest van die dag vrij. Zelfs zijn stapmaatjes belt hij af voor een avondje 'lekker lui voor de buis, zonder stress.'

Wat volgt is een lekker luie videoclip, zonder stress, maar wel opgenomen in Suriname. En juist die tropische sfeer maakt van Instinct toch best een fijne clip. U-niq loopt over straat, voert niet al teveel uit, doet nog even snel boodschappen bij de avondwinkel en gaat daarna veilig naar huis. Datzelfde concept zou in Rotterdam al snel saai worden, maar hier in Suriname komt hij er mee weg. Ook al omdat de clip erg mooi is geschoten. Eén van de betere reisvideos. Veel fraaie shots met heldere kleuren en verrassende camerahoeken. Suriname ziet er mooi uit!

U-niq blijft zich ook constant rechtstreeks tegen de camera richten om ons zijn verhaal te vertellen. Hij blijkt op zulke momenten een verrassend goede performer. In mijn favoriete scene wordt hij om vier uur 's nachts gebeld met een verrassende mededeling: zijn voorgevoel had gelijk! Geschrokken vraagt hij de beller om 'even aan de lijn' te blijven, zodat hij ons in de camera kan uitleggen wat er is gebeurd.

En de muziek?

Aaaah, aaaah, aaaah, oewaaah. Het is best een lekkere sample om in die zorgeloze stemming te komen, maar om er het hele nummer lang op de achtergrond naar te luisteren werd me op een gegeven moment iets teveel van het goede. Aan de andere kant is de tekst wel erg creatief en het refrein met Shyrock blijft na een paar keer luisteren behoorlijk hangen. Iedereen die door de oewaaah's heen kan luisteren houdt er een prima track aan over. Zelf vond ik de vorige beter.

Zie ook:
- Nieuwe video: U-Niq – Identiteit

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: U-niq/Shyrock – Instinct

  1. Chris van Hattem

    Lekker nummertje! Klasse U-niq en Shyrock!
    Mooie vid uit een prachtig paradijs.

      /   Reply  / 
  2. JP

    Ik houd niet zo van “PURE” rap.

    Maar met een gezongen stukje tussendoor i.p.v een of ander opzegrijmpje, vind ik het wel ok :D

      /   Reply  / 
  3. Villa

    OMG! No WAY! deze video is opgenomen in de buurt waar ik in suriname tot m’n 15e hebt gewoont. Die plaats heet Leliedorp. ik ga dit jaar op weer daar op vakantie. leuke clip, maar kan de muziek niet uitstaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>