Nieuwe video: Sticks & Delic – Spaanse Vlieg


Sticks en Delic trokken heel toepasselijk naar Spanje om een videoclip bij Spaanse Vlieg op te nemen. Daar in dat verschroeide landschap met zijn bizarre cactusplanten hoef je alleen de camera maar aan te zetten om iets sfeervols te filmen. De droge hitte is bijna voelbaar als Sticks door de woestijn wandelt die zich net zo goed op een andere planeet had kunnen bevinden.

Gaandeweg krijgt hij ook nog gezelschap van Rico en samen lopen ze langzaam richting beschaafde wereld. Zoals dat gaat in deze eenentwingste eeuw komt het landschap je daarmee alsmaar bekender voor totdat het, op een paar verdwaalde palmbomen na, net zo goed Amsterdam had kunnen zijn. Heel langzaam, decennium voor decennium, beginnen alle landen steeds meer op elkaar te lijken. Er komt nog eens een dag dat bergbeklimmers op de top van Mt. Everest een Big Mac kunnen bestellen.

Maar vooruit, we kunnen Sticks en Rico moeilijk de schuld geven van globalisering. Zij wilden gewoon een roadtrip maken en dat is hen gelukt. De clip is erg mooi gefilmd -om het unieke Spaanse licht te vangen gebruikte de regisseur expres geen digitale camera's- en vooral in de eerste helft geeft de desolate sfeer het liedje een bijzondere meerwaarde.

En de muziek?

"Fok schaapjes op het droge, ik wil schaapjes op m'n broodje." Die Sticks blijft toch een unieke tekstschrijver. Alleen muzikaal doet Spaanse Vlieg mij persoonlijk niet zoveel. De tokkelende gitaar is leuk, maar het klinkt allemaal zo vrolijk en zorgeloos dat het nummer al snel een beetje te vrijblijvend wordt.

Zie ook:
- Nieuwe video: Sticks & Delic – Gisteren / Vandaag
- Opgezwolle – Eigen Wereld
- Nieuwe video: Opgezwolle – De Jug
- Nieuwe video: Opgezwolle – Gekke Gerrit
- Nieuwe video: Opgezwolle – Elektrostress

Onze dank gaat uit naar david voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Sticks & Delic – Spaanse Vlieg

  1. erik

    Lea was je net een paar seconden voor cindy. ;) (in het commentaar onder de clip van R.City). Maar dit is inderdaad de plaats waar de meeste tips worden gedropt. In ieder geval tot we een betere oplossing verzinnen.

      /   Reply  / 
  2. oh, dinges

    ik had ‘m instrumentaal mooier gevonden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>