Nieuwe video: Big Boi/Mary J. Blige – Somethings Gotta Give


Het gaat niet goed met Amerika. De werkeloosheid is nog nooit zo hoog geweest, steeds minder mensen zijn verzekerd tegen ziektekosten en benzine wordt alsmaar duurder (al zou de gemiddelde Nederlander een gat in de lucht springen als hij 3,79 liter benzine (één gallon) kon tanken voor €2,48 ($3,87)). Niet echt hippe onderwerpen voor de kids, maar Big Boi en Mary J. Blige vonden het belangrijk genoeg om er toch een nummer aan te wijden.

Somethings Gotta Give dus. Er moet iets gebeuren. Wat precies, dat weten Big Boi en Mary ook niet, maar alles wordt beter als mensen maar op Obama zouden stemmen. Want inderdaad, om hem draait het allemaal in deze losjes als videoclip vermomde verkiezingscampagne: Barack Obama, de grote hoop van middle class America.

En dus komen alle slachtoffers van de falende economie nog eens in beeld: de gewone man die verbijsterd naar de teller kijkt als hij staat te tanken. De alleenstaande moeder die helemaal in haar eentje voor een baby probeert te zorgen en de lange rij mensen bij het arbeidsburo. De originaliteitsprijs zal Big Boi er niet mee winnen, maar het blijven indrukwekkende beelden. Zelfs dubbel indrukwekkend als je (zoals de doelgroep) toevallig in Amerika woont en al die ellende van dichtbij meemaakt.

En de muziek?

Wat heerlijk om zo nu en dan ook eens hiphop te horen die echt ergens over gaat. Hulde aan Big Boi voor de ijzersterke tekst. Muzikaal hoort dit niet bij zijn sterkste producties, maar het ligt prettig in het gehoor en die elastische baslijn is stiekem toch wel errug lekker. Niemand gelooft dat Barack Obama echt op magische wijze alle problemen zal oplossen, maar als de enige kandidaat die troepen uit Irak belooft te halen en een universeel ziekenfonds wil opzetten zou ik het als Amerikaan wel weten.

Zie ook:
- Nieuwe video: Outkast – Idlewild Blues (Don't Chu Worry 'Bout Me)

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: Big Boi/Mary J. Blige – Somethings Gotta Give

  1. JP

    Timbaland werkt met????
    Er is namelijk een liedje dat “geidentificeerd” moet worden.

    (het lied)
    http://www.youtube.com/watch?v=2t8ikSAFigk

    Het schijnt dat Timbaland eraan werkt/heeft gewerkt met … (dat is de vraag)

    De luisteraars zeggen dus massaal : Het is “girlicious” , maar andere zeggen dat het “Nikki Flores” is , wat mij nogal vaag lijkt omdat ze SOLO is en een andere soort stem heeft.

    Andere mensen zeggen dat het “The Velvet Angels” zijn. Een nieuwe groep waarvan eigenlijk bijna niks bekend is?

    Heeft iemand INFO? of een mening?
    tell me :D

    (ik gok op die velvet angels)

      /   Reply  / 
  2. patricia

    nieuwe nummer van rihanna is uit disturbia!!

      /   Reply  / 
  3. MASIS

    Die is al een tijdje uit patricia.

      /   Reply  / 
  4. keesvanderkees

    these are officially the Velvet Angels.
    Check on their MySpace.

    “Just wanted to let you know that the rumors are true! Our song “Leftovers” was accidently leaked onto the internet a few weeks ago. Some believed it was it was other various artists, however, the song is in fact ours and will be on our debut album! Spread the word!

    xoxo!

    Velvet Angels”

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>