Nieuwe video: Shad – The Old Prince Still Lives at Home


'In west Philadelphia born and raised. On the playground was where I spent most of my days. Chillin' out maxin' relaxin' all cool. And all shootin some b-ball outside of the school. When a couple of guys who were up to no good, started making trouble in my…' hey maar wacht eens even, dit is de Fresh Prince of Bel-Air helemaal niet!

Nee man, dit is The Old Prince, en zijn videoclip is een foutloze parodie op één van de meest herkenbare openingsfilmpjes ooit gemaakt. Bijna letterlijk worden alle scenes nagespeeld en die gruwelijke gifgroene letters doen de rest. Dit lijkt zoveel op Will Smith's sitcom dat het bijna griezelig is.

En net als je intuïtief aanvoelt dat het filmpje bijna is afgelopen (mijn hemel, hoe vaak heb ik The Fresh Prince vroeger eigenlijk gekeken dat mijn onderbewustzijn zich dat nog zo goed herinnert!?) zie je tot je verbazing dat het YouTube-clipje nog een minuut langer doorgaat. Wat er in die laatste minuut gebeurt zal ik niet verklappen, maar het is bewonderenswaardig hoe creatief Shad omgaat met zijn geldgebrek.

En de muziek?

Laten we dat woord nog eens herhalen. Gewoon, omdat het zo raar overkomt. Geldgebrek. We hebben hier een rapper die rapt over geldgebrek. Snoop Dogg en 50 Cent beginnen spontaan te hyperventileren bij de gedachte alleen al, maar Shad doet het. En het is ook niet alsof hij zingt over te weinig geld hebben voor een tweede jacht of een derde zwembad in de achtertuin van zijn villa. Shad is werkeloos en woont nog bij zijn moeder. Extreem en overdreven, natuurlijk, maar dat zijn de kijk-ons-eens-geld-hebben liedjes van Jay-Z en Lil Wayne ook. Misschien is een gezond tegengeluid wel precies wat de wereld nodig heeft. Jammer alleen dat The Old Prince Still Lives at Home muzikaal niet echt klinkt alsof Shad zijn vak erg serieus neemt. De beat zwalkt alle kanten op en een refrein is er bijna niet. Zonde, want in die laatste minuut bewijst hij wel degelijk te beschikken over een prima flow.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Shad – The Old Prince Still Lives at Home

  1. Jornehh

    Tip : Cassie – Offical Girl (Feat. Lil Wayne)

      /   Reply  / 
  2. Kars

    Haha, misschien niet heel goed, maar heb er wel respect voor. Ik kan lachen om de clip, wat niet vaak gebeurd bij rappers, en ik kan luisteren naar de muziek, wat ook niet vaak gebeurd bij rappers. Deze man zijn rap gáát dan ook ergens over, hoe overdreven dan ook. Dit is toch hoe het rappen begon, rappen over armoede/geldgebrek. Respect bro..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>