Nieuwe video: John Legend/Andre 3000 – Green Light


We ontmoeten John Legend terwijl hij op een feestje voor de veertigduizendste keer zijn hitsingle 'Ordinary People' zit te spelen. De verveling straalt er vanaf, en niet alleen bij het publiek. Maar dan ziet John plotseling het licht. De pianoklep valt dicht en het is potverdrie tijd voor iets nieuws!

Het is voor John Legend-begrippen best een gewaagde intro – zomaar zijn eigen muziek afkraken – maar de rest van de clip weet die spannende belofte helaas niet waar te maken. Op hetzelfde stoffige feestje begint John zijn nieuwe liedje te zingen terwijl hij verwoede (maar tevergeefse) pogingen doet de interesse van een aantrekkelijke jongedame te wekken.

Nee dan Andre 3000. Niet alleen redt hij het liedje (maar daarover later meer), ook de videoclip begint pas echt te sprankelen als de vrolijke helft van Outkast in beeld komt. Hij voert een dansje op in het champagneglas van een leuk meisje, ontvoert haar naar een vrolijke droomscene en windt haar met speels gemak om zijn vinger. Leuk! Die ene minuut is natuurlijk niet genoeg om de clip te redden, maar het is in ieder geval een klein lichtpuntje in die grote grijze oceaan van middelmatigheid.

En de muziek?

De muziek vinden we best leuk, op een glibberige, overgeproduceerde, het-is-niet-echt-geweldig-maar-toch-ook-niet-echt-slecht-manier, maar we voelen meteen dat er iets mist. Wat precies, dat wordt pas duidelijk zodra Andre 3000 invalt voor zijn gastoptreden. Waar John Legend niet verder komt dan steeds opnieuw kreunen dat hij 'ready to go' is, daar spint Andre een inventieve rap over de muziek waarin hij op onnavolgbare wijze een meisje versiert. Die gecontroleerde gekte en creativiteit, dat is precies waar het bij John Legend vaak aan ontbreekt.

Met dank aan Jur voor de tip.

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Nieuwe video: John Legend/Andre 3000 – Green Light

  1. cupcake

    Taylor Swift – Picture to Burn

      /   Reply  / 
  2. cupcake

    Kate Voegele – Only Fooling Myself

    of deze is ook heel goed

      /   Reply  / 
  3. Eefjjuhh

    Tja.. I love it…

      /   Reply  / 
  4. cupcake

    Demi Lovato – “Get Back

      /   Reply  / 
  5. MASIS

    maroon 5 was al getipt door mij els:)

      /   Reply  / 
  6. david

    gelukkig is high and dry van jamie cullum niet uit 2004

      /   Reply  / 
  7. Els

    Sorry!

      /   Reply  / 
  8. MASIS

    no problem;)

      /   Reply  / 
  9. PINHEAD

    Ik vindt dit maar een irritant nummer!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>