Nieuwe video: Milow – Ayo Technology


Altijd leuk: als low culture in botsing komt met high culture. Zoals toen de Nederlandse singer-songwriter Stevie Ann een prachtige cover zong van Britney Spears’ Toxic (of Travis die hetzelfde deed met Hit Me Baby One More Time). En nu is het de Belgische singer-songwriter Milow (misschien ken je hem nog van Dreamers and Renegades) die een cover speelt van Timbaland-productie Ayo Technology. Zelfs de videoclip die hij er bij maakte voelt als iets dat 50 Cent en Justin Timberlake heel erg zouden goedkeuren.

In het begin zingt Milow alleen nog maar voor één meisje in een goudkleurige bikini, maar het duurt niet lang voordat het licht aangaat en de zanger oog in oog staat met een hele kudde bloedmooie jonge meisjes. Het is helemaal niet moeilijk om je Justin voor te stellen die in slow-motion danst terwijl 50 Cent voor de zoveelste keer zijn bovenlijf ontbloot.

Wel een beetje vreemd wordt het zodra er van bovenaf klodders van een onduidelijke vloeistof op de Belgische zanger druipen. Wat het ook is (honing? gelatine? stroop?) het ziet er niet uit als iets waar 50 en Timberlake zich ooit aan zouden wagen. Alle meisjes willen Milow nu schoonlikken en terwijl ze hem langzaam omsingelen blijft hij uiteindelijk nat en plakkerig achter op de grond. Wij, het publiek, vragen ons ondertussen verbaasd af waar we nu eigenlijk naar hebben gekeken.

En de muziek?

Dit soort covers zijn het vermakelijkst (om over te schrijven) als het origineel heel erg slecht is, maar eigenlijk was de Timbaland-versie van dit nummer ook al best goed. Dit wordt dus kort en saai. Ja, de Milow-versie vind ik beter, maar dat komt vooral omdat ik een zwak heb voor de prachtige snik in Milow’s stem. Wie had ooit gedacht dat ik een brok in mijn keel zou krijgen bij teksten als: ‘Why don’t you sit down on top of me?

Zie ook:
- Nieuwe video: Milow – Dreamers And Renegades
- Nieuwe video: 50 Cent/Timberlake/Timbaland – Ayo Technology

Met dank aan chansadres voor de tip.

facebook share facebook share

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Nieuwe video: Milow – Ayo Technology

  1. hans

    Ik vond milow zowiezo al om de kriebels van te krijgen, veel te aanstellerig zeemzoet, maar dat heeft allemaal zijn publiek natuurlijk. Iedereen zijn smaak. Ayo Technology, dat vond ik een ramp van een nummer. De tekst en melodie in het refrein halen het slechtste in mij naar boven. Gewoon irritant.

    De combinatie, en de hit die het in Vlaanderen is en wie weet in de hele wereld wordt, daar wil ik zelfs niet over beginnen.

    *Neemt vlug een pilletje sufjan stevens*

      /   Reply  / 
  2. Anne.

    Ik kende dit lied al een tijdje, hij is inderdaad zoveel beter dan het origineel!

      /   Reply  / 
  3. Felix

    het ziet er in iedergeval wel uit als een profecionele productie.. zulke clips maken ze nauwelijks in nederland en vlaanderen voor artiesten van eigen bodem.

      /   Reply  / 
  4. Dasa

    Heerlijk nummer!

    Zonde alleen van die troep die, die over zich heen krijgt :s

      /   Reply  / 
  5. R'love

    Hmmm,hier blijkt maar weer dat alleen een echt goed liedje ook blijft staan door gitaar begleiding en in dit geval moeten zelfs bij een serieuze singer/songwriter de mooie vrouwenlichamen voor de nodige afleiding zorgen.Toxic blijft wel echt gewoon overeind.
    Zonder de beatz van Timbaland blijft er bitter weinig over van dit liedje ,ik had dan ook voor een andere cover van Timbaland gekozen.

      /   Reply  / 
  6. Simon

    De theorie is niet van mij, maar volgens mij is dit de bedoeling van de video:
    Bijen. Ja, echt waar,

    het meisje in de goudkleurige bikini is de koningenbij en de rest zijn gewone bijen. (Zwarte lingerie zijn de strepen!)
    En toen kwam er honing uit Milow en ze hebben het opgegeten en Milow doodgestoken!

    Maar omdat het nogal onnozel zou zijn om een echte dansende bij in goudkleurige bikini te laten zien, hebben ze d’r maar een lekkere babe van gemaakt. En jaa… 1 meisje tussen een bijenzwerm zou al helemaal loemp zijn. Vandaar. :)

    Wel práchtige cover.

      /   Reply  / 
  7. kat

    ‘t Is OLIE, zei em zelf vanavond op tv. En ja, Jonathan heeft een goeie tandarts want zijn tanden zijn echt proper wit.

    Eerlijk gezegd ben ik gegeneerd over het feit dat ik de Milow versie van Ayo Technology eigenlijk wel goed vind.
    Pas op, die mens heeft mij niks misdaan. Zijn muziek is best ok. Zijn ballads slimy, but they fall in place. Maar zijn eigen teksten. Ouch. Volledig geplukt uit de eerste 600 woorden Engels op school. Baffling! “do you know that Billy Joel song? it says only the good die young”

      /   Reply  / 
  8. Mathi

    De vloeistof die van zijn hoofd druipt, is honing, aldus Jonathan (Milow) zelf.

      /   Reply  / 
  9. Mathi

    It’s honey, honey.

      /   Reply  / 
  10. Penny

    Hij begint als het ware honing te zweten, voor wie em nog ni doorhad. En idd, meisje in ‘t goud is de queen bee. Ik vind de clip supergeslaagd, weet eigenlijk ni wat iedereen er nu zo raar aan vindt. Zijt is allemaal wa meer openminded seg voor dingen die afwijken van de norm. Dit is tenminste origineel.

      /   Reply  / 
  11. sahdia

    zijn engels accent is nogal slecht
    tchnologee ?? en hier?? i.p.v here

    anders geen slechte cover

      /   Reply  / 
  12. biggiesmartypants

    pcies, fuck het concept van hoge en lage cultuur

    de zang van die gast is prachtig maar de productie van timbaland is weer erg goed waar de muziek van de cover dat naar mijn mening niet echt is

    echterrrr heeft timbaland de coole 8-bit synths keihard geripped van no-culture (nerd-culture?) commodore 64 muziek

      /   Reply  / 
  13. Erik Auteur

    he biggiesmartypants, die ken ik nog van mijn xltronic-tijd! :D
    .
    Een timbaland-productie met milow op zang lijkt mij ook wel wat.

      /   Reply  / 
  14. Sven

    vette cover van milow, ik vind hem persoonlijk beter dan die van 50,JT en timbaland :P heb net ook een andere op youtube gezien

    http://www.youtube.com/watch?v=bo-8l-BOOq8

    een cover van milow s versie, wel nice

      /   Reply  / 
  15. Pingback: Nieuwe video: Katerine - Ayo Technology | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>