Nieuwe video: Kevin Rudolf/Lil Wayne – Let It Rock


Kevin Rudolf wordt hier en daar een genie genoemd omdat hij er zo goed in slaagt zijn gezicht verborgen te houden. Waar andere beginnende artiesten er alles aan doen om voor zoveel mogelijk camera’s te verschijnen, daar doet deze Kevin juist zijn uiterste best om onzichtbaar te blijven. Zelfs in zijn eigen debuutvideo komt hij nauwelijks herkenbaar in beeld. Niets is immers zo onweerstaanbaar als een goed mysterie.

Aan regisseur Justin Francis de ondankbare taak om van Let It Rock toch een aansprekende videoclip te maken. Kevin Rudolf mocht wél in beeld komen, maar zoals je zult zien is dat telkens alleen in hele korte flitsen waarbij zijn gezicht meestal verstopt zit achter een grote zonnebril. Gastrapper Lil Wayne krijgt veel meer cameratijd, zelfs al verzorgt hij in het liedje maar één korte rap.

Als een soort tribute aan alle grote rock ‘n roll videos ooit gemaakt is Let It Rock verder één grote orgie van lasershows, lichtschermen, deinende mensenmassa’s (met de rechtervuist omhoog!) en stoere wijdbeense poses. Leuk! Het enige rock’n roll cliché dat ik nog mis is een kapotgeslagen gitaar op het einde.

En de muziek?

En dan nu een zakelijke mededeling: Kevin Rudolf heeft een contract getekend bij Universal Music. Dat is op zich niet zo’n ramp, maar waar alle andere platenmaatschappijen langzaam beginnen te beseffen dat het internet geen tijdelijke hype is die vanzelf weer overwaait, daar is Universal nog steeds zeldzaam agressief in het onschadelijk maken van videoclips op youtube (via de gevreesde ‘Insluiten op verzoek uitgeschakeld’ methode). Zoals je zult merken doet de muziek in dit clipje vanaf 2:50 nogal vreemd. Ik vermoed dat dat is gedaan om Universal’s automatische speurprogramma’s naar auteursrechtelijk beschermd materiaal in de war te brengen (blijkbaar met succes!) Als je het hele nummer wilt horen, nu ja, zoek op YouTube en je vindt hem snel genoeg.

O ja, en Let It Rock is trouwens een geweldig nummer! Dat bewust uit de camera’s blijven is een goedkope gimmick, maar als al zijn songs zo overweldigend goed zijn willen we het Kevin Rudolf graag vergeven!

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Kevin Rudolf/Lil Wayne – Let It Rock

  1. Una

    klinkt als… Enrique Iglesias

      /   Reply  / 
  2. Merel

    echt niet :P dit is veel vetter :D alleen lil’ wayne verpest het nummer een beetje…

      /   Reply  / 
  3. Linn

    Kevind Rudlof, is zooo’n
    goede zanger:D
    Ben mega fan van hem:D:D

      /   Reply  / 
  4. CJ13

    Ja, echt een goed nummer, lekker energiek!!
    en voor t eerst irriteer ik me niet aan Lil’Wayne.. maar zonder hem was t nog beter geweest.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Nieuwe video: Kevin Rudolf - Welcome To The World | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>