Nieuwe video: Anouk – Modern World


De dorpsoudste zal zich wel drie keer bedacht hebben voordat hij toestemming gaf voor deze opnames. Elektriciteit, laat staan televisie, is streng verboden binnen de conservatieve Amish-gemeenschap. Hij vond het hele idee maar waardeloos, totdat hij hoorde waar het liedje van 'Anouk from Holland' precies over ging. "Dus die Anouk zet zich af tegen plastische chirurgie, buitenechtelijke seks en adoptie? Nou, in dat geval kunnen we misschien een uitzondering maken!"

Of het is gewoon een decor met ingehuurde acteurs, dat kan natuurlijk ook. De combinatie van een Amish gemeenschap met de songtekst van Modern World is hoe dan ook bijzonder sterk gekozen. De twee uitersten verenigd in één video. Op sommige momenten is de moderne wereld inderdaad behoorlijk doorgedraaid. Maar je kop in het zand steken en alle vooruitgang negeren, zoals de Amish doen, kan ook bijna niet gezond zijn.

En Anouk, die maakte ondertussen gewoon een schitterende videoclip. Haar ambities zijn nog altijd te groot voor Nederland, dus deze keer werkte ze samen met de hypergetalenteerde Melina Matsoukas. Modern World is niet mijn favoriete Melina-video (dat blijven Sensual Seduction van Snoop Dogg en Bleeding Love van Leona Lewis) maar hij ziet er wel prachtig authentiek uit. Je kan de stoffige sfeer bijna proeven. Helemaal geweldig zijn de shots van Anouk (in klederdracht) die met haar band staat te swingen in een oude schuur. Voortaan is dat het beeld wat ik voor me zal zien als ik denk aan Anouk!

En de muziek?

Hm, reggae. Niet mijn favoriete genre. De Haagse zangeres komt er best aardig mee weg en het is lekker luchtig ingespeeld, maar toch raakt de muziek me een stuk minder dan de meeste andere Anouk-singles. Kwestie van niet echt mijn smaak vrees ik.

Zie ook:
- Nieuwe video: Anouk – Good God

Bedankt Jort en Gin voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Anouk – Modern World

  1. HDG

    Love Anouk… geweldige clip… lekker nummer… wachten tot ze ‘Make it rain’ tot single uitroept :)

      /   Reply  / 
  2. B

    reggae? niet echt toch
    meer blues-achtig
    maarja, leuk nummer

      /   Reply  / 
  3. Cees

    ik blijf de Anouk van vroeger, met de nummers ‘Are you Kidding Me”Michel’ en ga zo maar door, veeeel beter!

      /   Reply  / 
  4. Gin

    Wel jammer dat ze niet eerst voor “If I Go” eerst een clip hebben geschoten.

    @Cees: mensen veranderen.

      /   Reply  / 
  5. Actiefkonijn

    ik lust haar nog steeds rauw

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Preview: Rihanna – Hard | Videoclips

  7. Pingback: Nieuwe video: Ne-Yo – Closer | Videoclips

  8. Pingback: Nieuwe video: Solange – I Decided | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>