Nieuwe video: Karina – 16 @ War


Karina wil laten zien dat het niet meevalt om op te groeien in de grote stad. "I wanted to do a song about what teenager girls go through in urban areas. It's not cool that boys think they're being cute when they say nasty stuff to us on the street," schrijft ze op haar myspace. Met de videoclip probeert ze die boodschap nog wat extra kracht bij te zetten.

De regisseur laat verschillende tienermeisjes voorbij komen die het allemaal om verschillende redenen moeilijk hebben. De ene moet voor haar kleine babybroertje zorgen omdat moeder bewusteloos op de bank ligt, een ander meisje laat zich door haar vriendin overhalen om steeds minder verhullende kleding te dragen. Want zoals Karina zingt: "If my clothes ain't tight then he ain't gonna like me."

De boodschap is duidelijk en Karina laat zich gelukkig niet overhalen om te acteren. Dat kun je beter overlaten aan de professionals. Zelf staat ze als een soort verteller op het dakterras te zingen met een piano die ze nauwelijks gebruikt. Niet de allerspannendste setting, zoals ook de rest van de video niet overdonderend goed is, maar hij krijgt de klus geklaard.

En de muziek?

Zestien jaar oud is ze pas, en nu al heeft ze een muzikale carrière en schrijven The Dream en Tricky Stewart liedjes voor haar. Een hele eer maar wel jammer dat haar grote talent (ze schijnt briljant piano te kunnen spelen) hier nauwelijks aan bod komt. 16 @ War klinkt met zijn vervelend in herhaling vallende refrein bovendien eerder als een afdankertje dan een nummer waar The Dream echt zijn best op heeft gedaan. De platenmaatschappij zal het wel beter weten en dit is vast een bijzonder commercieel verantwoorde single. Ik hoor alleen nog niet wat die Karina zo bijzonder maakt.

Met dank aan QS voor de tip.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: Karina – 16 @ War

  1. Lianne

    Ze kan zingen, maar het is wel erg.. saai..

      /   Reply  / 
  2. Dasa

    Flobots – Handlebars

    die clip moet je gewoon zien..

      /   Reply  / 
  3. JP

    het lied is niet zo … spannend… eerder beetje saai…

    maar het beeld is wel heel overtuigend :)

      /   Reply  / 
  4. Debby

    irritant nummer, irritant persoon…

    snap dat niet dat zulke “types” uit de hele bende word gevist, terwijl er zoveel talenten op YouTube te vinden zijn die wél degelijk kunnen zingen. Wel veel beter dan deze crap

      /   Reply  / 
  5. Jess

    wat een flut nummer, ze kijkt wel erg arrogant:S!

      /   Reply  / 
  6. Lea

    Ja maar als die YouTube-Talenten nou ennmaal een contract krijgen,worden ze ook gewikeld in die crap.

      /   Reply  / 
  7. Debby

    dat weet je niet van tevoren… en ik vind dit idd CRAP! maar das mijn mening erover

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>