Nieuwe video: Usher – Moving Mountains


…en dat geldt ook voor de clip van Moving Mountains, die rechtstreeks verdergaat in de uitgebrande club waar Love In This Club ons achterliet. Het mocht weer wat kosten en je ziet dat het met veel tijd en aandacht en liefde in elkaar is gezet, maar toch is het als kijker moeilijk om bij de les te blijven.

Usher wordt nog steeds geplaagd door zijn spookmeisje, die overal opduikt maar telkens als de zanger dichterbij komt weer verdwijnt. Zijn eigen persoonlijke fata morgana. Het decor van de video verplaatst zich ondertussen naar een woestijn, waar Usher al snel terechtkomt bij een grote berg.

De regisseur had de songtitel waarschijnlijk verkeerd verstaan, want in plaats van de berg te verplaatsen begint Usher hem gewoon te beklimmen. Heel even dreigt de video dan een interessante wending te nemen als de zanger zijn grip verliest en met één hand aan de rots bungelt, maar helaas weet hij toch weer verder te klimmen. Ik vrees dat dit nietszeggende verhaaltje voorlopig nog niet is afgelopen.

En de muziek?

Moving Mountains klinkt als een tragisch onafgemaakte song. De helft van een briljant idee dat met iets meer moeite had kunnen uitgroeien tot een heus meesterwerk. Nu is dit dramatische pianoriedeltje helaas niets meer dan een losse flodder. Maar wat een prachtige losse flodder! Zelden hoorden we Usher zo emotioneel zingen, met zijn overslaande stem helemaal op de voorgrond van de muziek. Ik overdrijf niet eens als ik zeg dat ik er kippenvel van kreeg. Daarom is het ook zo eeuwig zonde dat hij is vergeten om er een goed refrein bij te schrijven. (Nee Usher, een paar keer achter elkaar de songtitel oplezen telt niet als een écht refrein).

Zie ook:
- Nieuwe video: Usher – Love In This Club

Met dank aan Lisa voor de tip.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: Usher – Moving Mountains

  1. Michael

    Inderdaad de clip kon mijn aandacht niet vasthouden. Maar wat een gaaf nummer zeg, hele andere kant van Usher.

      /   Reply  / 
  2. LOUBNA

    super!! klinkt zooo mooii

      /   Reply  / 
  3. Lea

    Heel mooi nummer.De clip wordt beter naar het einde toe.Maar hij zingt echt met gevoel.En ik vind de songtekst ook mooi.

      /   Reply  / 
  4. Kiss

    Die zingt gewoon super mooi!!

      /   Reply  / 
  5. Sandro

    Ik vind het liedje juist precies mooi zo als ie nu is…nooit gedacht dat hij zo emotioneel kon zingen!

      /   Reply  / 
  6. Sam

    de clip is supervet!
    maakt het liedje beter dan het al was

      /   Reply  / 
  7. usher VII²

    usher is de bestE!

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Nieuwe video: Usher – Hey Daddy (Daddy’s Home) | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>