Nieuwe video: Estelle – No Substitute Love


Zelfs een gastoptreden van Kelly Rowland is niet genoeg om deze video te redden. En het begon allemaal nog zo leuk: net als je twijfelt of het nou toeval is, of dat Estelle expres 'Faith' van George Michael probeert na te spelen (I know it could have been nice if I coulda had your body, knowing that everybody ain't been with you) opent de video met Estelle die tegen een jukebox leunt terwijl ze een akoestische gitaar in handen heeft. Waar kenden we dat ook alweer van?

Maar dan gaat het mis. Tijdens het filmen van de jukebox-scene krijgt Estelle een SMSje: haar vriend is betrapt met een andere vrouw. Dat is balen. Niet zozeer voor haar, maar vooral voor ons. Wat begon als een grappige George Michael parodie verandert plotsklaps in een vermoeiende achtervolging waarbij Estelle haar vriend op heterdaad probeert te betrappen. Dat lukt haar nog ook, maar tegen die tijd waren mijn gedachten allang afgedwaald naar tropische regenwouden, gitaarspelende oerwouddieren en vliegende motorfietsen. O, kon ik maar alvast beginnen aan de volgende recensie.

En de muziek?

Pijnlijk. American Boy, u weet wel, die briljante vorige single, was geschreven door Will.I.Am en Kanye West. Opvolger No Substitute Love heeft de Engelse zangeres helemaal zelf geschreven en je merkt meteen dat het al een heel stuk minder briljant klinkt. Die George Michael pastiche is nog wel aardig, maar allemachtig wat een vervelend refrein heeft dit nummer.

Zie ook:
- Nieuwe video: Estelle/Kanye West – American Boy
- Nieuwe video: Estelle – Wait A Minute (Just A Touch)

Met dank aan Jur voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Estelle – No Substitute Love

  1. MASIS

    Minder dan American Boy maar nog steeds leuk!

      /   Reply  / 
  2. Rick

    Vind dit ook wel een erg lekker nummer! Het is niet zo goed als American Boy, maar vind wel dat ze echt haar stempel nalaat op haar muziek, want toch vind ik beide singles erg ‘Estelle’ klinken! En ze heeft een goede stem!

      /   Reply  / 
  3. mmmm

    nice!!!

      /   Reply  / 
  4. Lianne

    Heeft ze ook een liedje zonder: Boy ergens in te zetten? Ze begint een beetje irritant te worden, waarom weet ik niet.. maar het is gewoon te sloom en je zou tegen dr willen zeggen: Schreeuw het eens uit! Maar ze houdt het keurig in..

      /   Reply  / 
  5. Eefjjuhh

    Vind het wel een lekker nummer….maar idd..wel iets minder sterk als american boy…maar toch vind ik hem leuk!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>