Nieuwe video: Danity Kane/Missy Elliott – Bad Girl


Het is een leerzame ervaring om bij deze opname van Bad Girl ook het MTV-publiek op de achtergrond te horen. Een hip jong publiek van Amerikaanse Danity Kane-fans krijgt de videoclip voor de allereerste keer te zien en ze kijken hoorbaar hun ogen uit. Bij iedere solo-scene van één van de zangeressen stijgt er een oorverdovend gegil op alsof er hier Oscar-winnende prestaties worden neergezet.

Dat is natuurlijk niet zo, maar het helpt wel om te begrijpen waarom dit soort videoclips keer op keer worden gemaakt. Dit zijn de mensen waarvoor ze het allemaal doen. De fanatieke supporters. De webmasters van DK fansites en de mensen die DK-posters gebruiken om hun huiskamer te behangen. Die doelgroep ligt heus niet wakker van de vormgeving of het verhaaltje van de clip, ze willen gewoon hun lievelingsidolen zien in spannende nieuwe outfits. Deze video stelt misschien niet veel voor, Danity Kane geeft de fans wel precies wat ze willen.

Maar wat moeten wij, de rest van de wereld, met deze amateuristisch uitziende stripboek video? Een filmpje waarin niet zozeer wordt geacteerd maar vooral geposeerd en waarin zelfs met de beste wil van de wereld geen touw is vast te knopen aan de onnavolgbare verhaallijn over vijf alter-ego's. Het beste advies is waarschijnlijk om Bad Girl maar zoveel mogelijk te negeren. En als je een Danity Kane fan tegenkomt: beleefd blijven, zeggen dat je het een briljante video vond en snel de andere kant op lopen.

En de muziek?

Het liedje is ondertussen best aardig. Ik zou het thuis niet snel opzetten, maar het is wel een enorme stap vooruit na Damaged. Bad Girl klinkt verleidelijk, met mooie melodielijnen die vloeiend in elkaar overlopen en een geweldige productie met dat rare geluidje op de achtergrond. Commercieel genoeg om alle hitlijsten te veroveren, maar ook eigenwijs genoeg om Missy Elliott zich helemaal thuis te laten voelen. Verrassend sterk!

Zie ook:
- Nieuwe video: Danity Kane – Damaged

Met dank aan JP voor de tip.

(Na 4:14 kun je het filmpje waarschijnlijk wel afzetten. Ik weet niet precies wat daar gebeurt, maar de beeld- en geluids-kwaliteit is in dit specifieke dailymotion-filmpje wel hoger dan in alle andere online versies die ik tegenkwam).

facebook share facebook share

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Nieuwe video: Danity Kane/Missy Elliott – Bad Girl

  1. Nikkie

    Oeh ik vind dit echt wel vet!
    Deze krijgt waarschijnlijk mijn stem komende poll!

      /   Reply  / 
  2. MASIS

    Ook mijn stem krijgt DK:D

      /   Reply  / 
  3. vinn

    Tot nu toe zal deze video ook mijn stem krijgen…
    GRAPPIG DETAIL; Aubrey (blonde hare/rood als badgirl) Heeft een scene uit Britney Toxic, dat ze rode hare heeft en over de man heen gaat evens als Shannon (blonde hare/zwart als badgirl) op de motor alleen dan zelf rijdend i.p.v achterop

      /   Reply  / 
  4. JP

    “Maar wat moeten wij, de rest van de wereld, met deze amateuristisch uitziende stripboek video?

    En als je een Danity Kane fan tegenkomt: beleefd blijven, zeggen dat je het een briljante video vond en snel de andere kant op lopen.”

    Bedankt voor het verwoorden van wat ik wilde zeggen :D

      /   Reply  / 
  5. Mark

    Even serieus, wat is hier goed aan? En wie/wat is Danity Kane? Nog nooit van gehoord. Ik vind het maar een stel sletten zo te zien. Ongelofelijk. :s

      /   Reply  / 
  6. sa.

    Ik vind dit echt vreselijk. De clip is geen touw aan vast te binden, het is echt chaotisch. Verder vind ik de muziek ook helemaal niks. Er zit een irritant gepiep doorheen, wat één van de oorzaken is dat het hele nummer chaotisch klinkt.
    Het enige goede is dus dat de clip en het nummer wel samenhangend zijn.

      /   Reply  / 
  7. sa.

    Ik vind dit echt vreselijk. De clip is geen touw aan vast te binden, het is echt chaotisch. Verder vind ik de muziek ook helemaal niks. Er zit een irritant gepiep doorheen, wat één van de oorzaken is dat het hele nummer chaotisch klinkt.
    Het enige goede is dus dat de clip en het nummer wel samenhangend zijn.

      /   Reply  / 
  8. JP

    Helemaal eens met je sa

    maar je hebt het al 2x gezegt

      /   Reply  / 
  9. sa.

    Hahaha, ja mijn laptop had er allemaal even geen zin in. Dus mijn excuses..

      /   Reply  / 
  10. PINHEAD

    Het liedje is beter dan ik had verwacht,de clip is saai…

      /   Reply  / 
  11. Girl

    ooh ooh hier zit een interessant verhaal achter.
    Tijdens makingtheband4 moesten de girls het opnemen tegens de jongens, wie het beste album uiteindelijk had won – ofzo. maar, DK hield helemaal niet van hun liedjes. Ze werden uitgekozen, ze hadden geen stemrecht. Ze vertelden dit aan P diddy, en die verontschuldigde zich. Ze zorgden voor een nieuwe sound, en zo ontstond dit liedje als eerste. Ze waren helemaal blij.

    XD geweldig lied!

      /   Reply  / 
  12. Dana

    Dawn was amazing in this video!

    I love Danity Kane.

      /   Reply  / 
  13. Jeroen

    Lang gewacht op de clip! Maar hij is ook wel super….net als het nummer…Missy’s rapstuk klinkt er ook goed bij

    Danity Kane verdient het nu ook eens om in Europa singles en albums uit te kunnen brengen. Ze zijn nu al 1 van de succesvolste meidengroep uit de VS…

    Mijn stem deze week gaat dan ook naar Danity Kane – Bad Girl

      /   Reply  / 
  14. .:::girls aloud fan:::.

    super nummer =)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>