Nieuwe video: Sugababes – Girls


Altijd als de Sugababes weer eens in het nieuws komen hopen wij dat Keisha uit de groep is gestapt. Niet omdat we iets tegen haar persoonlijk hebben, maar zou het niet hilarisch zijn als dat gebeurde? Popmuziek in 2008: als alle bandleden inwisselbaar zijn. En toch, ondanks al die personeelswisselingen, hebben de Sugababes op een één of andere manier nog steeds een herkenbaar eigen geluid.

Ook qua videoclips hebben de dames in de loop van acht jaar (ja ja, Overload stamt alweer helemaal terug naar het jaar 2000) een paar echte pareltjes afgeleverd. Maar bij Girls zagen wij al vanaf de eerste seconde dat dit geen nieuwe klassieker zou worden. Sterker nog: deze massale dansvideo is één van de saaiste clips die de Sugababes ooit hebben gemaakt.

Wat kunnen we er verder over zeggen? Hij is gefilmd in een lelijk leegstaand pakhuis. Tientallen mensen zijn aan het dansen en flirten. Er komt geen greintje originaliteit aan te pas en de enge grijns van Amelle Berrabah jaagt me de stuipen op het lijf.

En de muziek?

Toen superproducer Mark Ronson (bekend van Amy Winehouse en natuurlijk zijn eigen project met gastzangers) dit nummer voor het eerst hoorde begreep hij er vast niets van. Wanneer had hij de Sugababes geproduceerd? Hij kon zich dat helemaal niet herinneren. Begon hij langzaam gek te worden? De grap is natuurlijk dat Ronson hier helemaal niets mee te maken heeft gehad. De dames hebben gewoon goed om zich heen gekeken en weten precies wat momenteel hip is. In dit geval: heel veel blazers voor dat lekker volle Motown-geluid. Combineer dat met een (eindelijk weer eens! Na al die tegenvallende singles van het vorige album) ouderwets meeslepende en pulserende Sugababes song en het resultaat is Girls, hun beste single in jaren.

Zie ook:
- Nieuwe video: Sugababes – Denial
- Nieuwe video: Sugababes – Change
- Nieuwe video: Sugababes – About You Now

Met dank aan de SugababesFanclub.nl voor de tip.

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Nieuwe video: Sugababes – Girls

  1. HDG

    Krijg gewoon kippenvil (no joke)… Wat een steengoeie plaat… Echt zo veel beter dan dat vorige album; leuk, maar na vijf keer luisteren had ik het wel gehoord! Kan niet wachten tot het nieuwe album einde van het jaar!

      /   Reply  / 
  2. ClemUns

    GEWELDIGE PLAAT!!!

      /   Reply  / 
  3. Lea

    Leuk nummer!

      /   Reply  / 
  4. vinn

    Heerlijk nummer, wel wat tegenvallende clip maar heb me niet verveeld.. En ja vond hem wel goed van wat je zij over Keisha daar denk ik ook steeds aan, maar hoop het niet.

      /   Reply  / 
  5. Michelle

    Hmmm… Was nooit een fan, maar luisterde wel altijd wat muziek van ze. Behalve dan van de vorige plaat, wat een slappe, zoetsappige nummers waren dat zeg! Maar dit vind ik weer een ge-wel-dig nummer! Ik hoop dat ze zo goed blijven!

      /   Reply  / 
  6. Mylan

    Heerlijk nummer, en de video is goed.
    Het gaat toch om de muziek!?

      /   Reply  / 
  7. S

    Wauw, hier klinkt t ook nog es alsof ze hun best gedaan hebben met zingen!

      /   Reply  / 
  8. Marlies

    dit is een nieuwe video maar ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd wat videoclips.blg er van vind. dus als er nog wat tijd over is misschien een leuk idee om hier een revieuw over te schrijven?
    http://nl.youtube.com/watch?v=Zz9hpiBbi0c
    (Alterna – Ayumi Hamasaki)

      /   Reply  / 
  9. mandy

    leuk nummer slechte video clip

      /   Reply  / 
  10. Eefjjuhh

    ik vind er echt niks aan…
    maar zo te lezen ligt dat gewoon aan mij :P

      /   Reply  / 
  11. Bart

    Geweldig nummer!!! Idd EINDELIJK…. na die talloze bagger-nummers als Change en Denial. Wat was dat voor crap?

      /   Reply  / 
  12. Lianne

    Ik vind hier ook niets aan. Ik vind al niets meer aan ze sinds ze Mutya hebben vervangen, daarvoor vond ik ze nog wel leuk.

      /   Reply  / 
  13. J006t

    SUPER!!!!

      /   Reply  / 
  14. BLEDI

    cva ma toch ni hun beste plaat verre van vind ik

      /   Reply  / 
  15. Pingback: Nieuwe video: Sugababes - No Can Do | Videoclips

  16. Pingback: Preview: Sugababes – About A Girl | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>