Nieuwe video: Brandy – Right Here (Departed)


Dit is de eerste single van Brandy in vier jaar tijd. Bijna lang genoeg om van een comeback te spreken, en dat gaat met Right Here (Departed) ook zeker lukken. Is het niet vanwege de muziek, dan is het wel vanwege deze tearjerker van een videoclip. Kom kijken en zie wat er met haar vrienden en familie gebeurt nadat Brandy is overleden.

Die hebben het zwaar, dat is meteen duidelijk. Terwijl de rest van de wereld gewoon doordraait, alsof er niks aan de hand is, weten haar moeder(?) en haar broer(?) even niet meer waar ze het zoeken moeten. Ze dachten dat het wel weer ging, maar opeens voelen ze zich weer heel erg eenzaam.

En dan is Brandy daar plotseling. Niet echt natuurlijk, maar misschien als een engel of een geest, afhankelijk van waar je in wilt geloven. Een omhelzing, een paar troostende woordjes en dan is ze alweer weg. Het lijkt misschien niet veel, maar voor haar achtergebleven geliefden is het precies genoeg om weer een dag verder te kunnen. Mooi mooi mooi. Deze video gaat voor heel wat brokken zorgen in evenveel kelen; niet in de laatste plaats de mijne. Mooi ook hoe de makers het voor elkaar hebben gekregen (hoe hebben ze dat eigenlijk voor elkaar gekregen?) dat de straten van Los Angeles helemaal leeg zijn op de momenten dat Brandy verschijnt. Net alsof de tijd even stilstaat. Zwaar indrukwekkend.

En de muziek?

Mooi liedje ook wel. Het klinkt constant inspirerend en hoopgevend, wat wonderwel past bij de boodschap in de tekst. En natuurlijk heeft Brandy ook gewoon een mooie stem. Het enige waar ik minder blij van wordt is de overvolle productie. Rodney Jerkins, de man die achter de knoppen zat, heeft duidelijk nog nooit gehoord van het minder is meer principe. Iedere kleine opening in de muziek moest en zou worden opgevuld met een galmende 'oh oh oh' of de zoveelste overdub van Brandy die achtergrondzang voor zichzelf verzorgt. Beetje jammer, ik wed dat er ook ergens een kale demo-versie bestaat die nog veel mooier klinkt.

Met dank aan Lea voor de tip.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: Brandy – Right Here (Departed)

  1. MASIS

    WINNAAR BESTE VIDEO WEEK 36

    topnummer + topvideo!

    brandy is back:D

      /   Reply  / 
  2. ..

    Ik ken ze niet meer hoor..

      /   Reply  / 
  3. JR

    Het is makkelijker om de straten leeg te hebben dan vol beweging. Dan beweegt er niets op de achtergrond, dus dan kan je dat er gewoon opplakken.
    En als het niet zo gedaan is zal het wel niet zo moeilijk zijn geweest om de stad te overtuigen dat dit gratis promotie oplevert.

    Best een goed lied ;)

      /   Reply  / 
  4. Koeno

    Okee, niet mijn muziek, maar Brandy is Cool!
    Ooit Cinderella met haar gezien :P erg vet

      /   Reply  / 
  5. Una

    Mooi!!(L)

      /   Reply  / 
  6. Simone

    Lekker nummer!! ;)

      /   Reply  / 
  7. Lea

    Go On Girl is al heel lang geleden besproken.Het is nog een nummer van zijn vorig album en is dus ouder dan “Closer”

      /   Reply  / 
  8. Walla

    Dit is echt het beste nummer van dit hele jaar! Ik was in L.A. toen ze de video opnam, en ik was er helemaalw weg van!!!

      /   Reply  / 
  9. Pingback: Nieuwe video: Brandy - Long Distance | Videoclips

  10. Pingback: Nieuwe video: David Guetta/Estelle – One Love | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>