Nieuwe video: Ricki-Lee – Wiggle It


Het begint al bij de songtitel. Normaal zou een liedje zoals dit 'Shake It' heten, of zoiets. Om te verwijzen naar strakke jonge lichamen die schudden op de dansvloer of, inderdaad, in de slaapkamer. Maar 'Wiggle It?' Dat doet eerder denken aan wiebelende vetrollen die onder een net iets te strakke trui uitpuilen. Er is iets heel erg anders dan anders aan dit nummer.

En dus ook aan de videoclip. Als je niet goed oplet zie je het misschien niet eens. Als je bijvoorbeeld een sms zit te schrijven, terwijl de tv aanstaat als bewegend behangpapier, en je vangt in je ooghoek alleen wat glimpsen op van deze clip, dan zou je gewoon denken dat Ricki Lee een hele normale en saaie dansvideo heeft opgenomen in de eerste de beste nachtclub.

Pas als je er echt voor gaat zitten zie je wat een verzameling rare mensen zich eigenlijk aan haar opdringt. Een normaal uitziende jongen blijkt opeens een goudglimmende latex broek te dragen. Een man die oud genoeg is om haar vader te zijn moet afhaken omdat hij tijdens het wigglen last krijgt van zijn rug. En een stereotype nerd probeert Ricki te verleiden vanachter zijn jampotglaasjes en knalgele bretels. Wij vrezen voor de zangeres dat ze vanavond toch weer alleen naar huis moet.

En de muziek?

Zo apart als de videoclip en de songtekst zijn, zo saai en voorspelbaar is ondertussen het liedje. Dance, Hip-Hop en R&B zijn weer eens in de blender gegooid, zoals dat al duizenden keren eerder is gedaan, met niet-onaardige (maar ook niet echt bijzondere) resultaten. Een aardig liedje dat de wereld over een paar maanden alweer is vergeten.

Met dank aan JP voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Ricki-Lee – Wiggle It

  1. JP

    voorheen had ze meer de style van Joss Stone…

      /   Reply  / 
  2. Sjors

    Ricki Lee had nooit de stijl van Joss Stone, ze is altijd al op en top pop geweest en dat zal ze ook nog wel lang blijven aangezien dit seizoen weer meedoet aan Australian Idol

    HEERLIJK! Kan niet wachten op het 3e album!

      /   Reply  / 
  3. JP

    @ Sjors

    ik vind het lied “sunshine” best wel “joss stone achtig”

    http://uk.youtube.com/watch?v=ivTiRUEZXek

    Oordeel zelf xD
    Geeft me zo’n zelfde gevoel en thema.

    Ik hou wel van dat Joss Stone Achtige :D

      /   Reply  / 
  4. Sjors

    Sunshine is inderdaad wel net iets anders dan haar andere nummers, heeft iets weg van ‘Don’t You Wanna Ride’ Wel grappig want beide nummers roepen bij mij meteen zomer op.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>