Nieuwe video: Jessica Mauboy/Flo Rida – Running Back


In haar nieuwe single Running Back zingt Jessica Mauboy (tweede geworden bij de Australische versie van Idols, maar ze is niet zo slecht als je misschien zou verwachten) luidkeels dat ze nog zoveel van haar vriendje houdt en dat ze hem niet kan verlaten, ondanks dat hij haar slecht behandeld, terwijl ze in de videoclip toch echt druk bezig is haar koffers te pakken.

Blijkbaar heeft ze ergens tussen het schrijven van de songtekst en het opnemen van de videoclip een knoop doorgehakt, waarop wij alleen maar kunnen zeggen: good for her! Want je moet er wel bewondering voor hebben als mensen een moeilijke beslissing durven nemen.

De videoclip is lichtelijk verwarrend omdat de gebeurtenissen niet in chronologische volgorde worden getoond. Voorbeeld: ook nadat Jessica al lang en breed in de taxi is gestapt zingt ze het refrein nog steeds vanaf het slaapkamerbalkon waar ze op dat moment vandaan rijdt. Geef niet op, want het levert uiteindelijk wel een erg leuke aha-erlebnis op zodra je beseft dat de scenes met Flo Rida zich in dezelfde kamer afspelen, alleen pas veel later, als Jessica al is vertrokken.

En de muziek?

Zoals gezegd een product van de Australische Idols talentenjacht, maar toch is Running Back erg de moeite waard. Jessica blijkt te beschikken over een krachtige stem waar ze op een mooie manier emotie in kan leggen. Tel daarbij op dat de muziek R&B is van het dramatische en meeslepende soort, en je begrijpt dat Jessica Mauboy klaar is om ook de rest van de wereld te veroveren.

Met dank aan Lea voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Jessica Mauboy/Flo Rida – Running Back

  1. Lea

    Hhaha dat je deze nog bespreekt.Was hem zelf al bijna vergeten.Ik vind vooral het stukje waarmee het begint;”These Days….” heel goed,en dan kan het niet meer stuk.Ze heeft idd een krachtige stem.

      /   Reply  / 
  2. k-dog

    mooi liedje zonde van die flat

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>