Nieuwe video: P!nk – Nobody Knows


Pink op haar hotelkamer. Pink die uit het raam kijkt. Pink op bed. Pink die naar tekenfilms kijkt. Pink onder de douche. Pink die 's nachts doelloos op straat loopt. Is dat leuk om naar te kijken? Nee… Ja… Ik weet het eigenlijk niet. Het is redelijk saai, maar toch heeft dit filmpje wel wat. Pink die zich verveelt. Het is bijna een anti-videoclip.

Natuurlijk is het geen perfecte video. Verre van. Ik heb een hekel aan de scene waarin Pink melodramatisch al haar spullen door de kamer heen smijt. Dat slaat nergens op en heeft niks te maken met het mooie "kleine" onderwerp van de songtekst, niemand weet ik hoe ik me van binnen voel. Ik ben geen fan van dit liedje, maar het idee om dat onderwerp te verbeelden in een ingetogen videoclip waarin niet al teveel gebeurd spreekt me erg aan. Jammer dat het niet iets consistenter is uitgewerkt.

Nog één kritische kanttekening, ik vind de clip erg donker. Maar ik ben bereid om Pink het voordeel van de twijfel te geven dat dat ligt aan YouTube. Op televisie ziet het er vast beter uit.

En de muziek?

Het kon natuurlijk niet eeuwig goed blijven gaan. Na twee goede singles (Who Knew en U + Ur Hand) is het nu weer tijd voor een saaie rockballed. Zelfs al heeft Pink opzich wel een geschikte stem voor dit soort muziek (een beetje schor ook tijdens de geschreeuwde climax – No no no no no – mooi!), het liedje stelt uiteindelijk toch teleur. De zang is goed, de sfeer is goed, de gitarist is goed, zelfs het intro is goed, maar wat ik mis is een briljant en meeslepend refrein waar dat alles naartoe werkt. Het lijkt van een afstand net een mooi nummer, maar na het 5x achter elkaar beluisterd te hebben moet ik toch concluderen dat het mij niet aanspreekt.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: P!nk – Nobody Knows

  1. iren

    ik vind deze nieuwe video van P!nk super het verwoordt precies hoe ik mij deze video van deze toch zeer gevoelige rockbitch had voorgesteld.
    ze is toch altijd eenzaam en alleen in haar tournee’s door en rond de wereld, en heeft ze alleen via email of phone contact met de dierbare om haar heen.
    ik kan mij deze frustratie zo goed voor stellen dat je je gevoel niet delen kunt met je dierbare en ze jouw dan niet kunnen helpen door dat je hun warmte niet voelen kunt , maar alleen hun stem kunt horen.
    ze zoekt dus via deze song een schouder om op uit tekunnen huilen.
    kom maar naar mij, ik biedt er 2 aan P!nk en keep on going strong!!!

      /   Reply  / 
  2. denise

    micha hardcore is geen muziek … dat is gewoon herrie !
    nee ik meen het serieus, ik denk niet dat aan die nummers meer van 2 dagen werk zit om alles in elkaar te zetten… het spijt me …

      /   Reply  / 
  3. micha

    er zit heelveel werk in de goede nummers (ik geef toe dat er ook veel simpel gemixste nummers zijn die in een paar dagen gemaakt woorden)

      /   Reply  / 
  4. erik

    Alles kan maar dat zal geen positieve bespreking worden vrees ik. :p Helemaal die site waar je naar linkte, daar staan wel de allerergste voorbeelden op. Hakkûhbar en Gabberwijffie? Dat wil je toch zo snel mogelijk vergeten!

      /   Reply  / 
  5. denise

    ik heb net ook ff gekeken arme arme iedereen, ik vind dat er best aan muziek smaken gewend kan worden maar dit is toch echt iets waar ik niet normaal bij kan slikken en ik weet niet of ik dan moet feliciteren naar die mensen of moet condoleren …

      /   Reply  / 
  6. remkje

    Hardcore…. Ik sluit me aan bij erik en denise ;)

      /   Reply  / 
  7. P!NK fan

    Ik heb zitten wennen tijdens dit liedje. Het is mooi maar het heeft me wel 2 dagen trannen gekost. Luister eens naar die tekst!!! :”’(

      /   Reply  / 
  8. Ronald

    dit is tot nu toe p!nk’s beste video clip. Who Knew deed een beetje onder… maar dit is echt super… het liedje scoort al heel hoog in de UK en rest van europa nu maar hopen dat pink in nederland ook een nieuwe hit scoort

      /   Reply  / 
  9. Debby

    Goed nr, heb ook dr cd, I’m not dead

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>