Nieuwe video: Scissor Sisters – She’s My Man


Alweer een videoclip die is gebaseerd op het wereldberoemde The Matrix Ping Pong filmpje dat dankzij Youtube de hele wereld over is gegaan. In dit ongelooflijk creatieve filmpje demonstreren een paar Japanners (het was oorspronkelijk een onderdeel van een Japanse televisieprogramma) op een hele knappe manier hoe een spelletje Ping Pong eruit zou zien als het werd geregisseerd door de Wachowski Brothers. Zien is geloven, dus kijk:
Matrix Kuroko

Dat filmpje kan ik echt eindeloos vaak bekijken zonder het zat te worden. Het trucje (mannen in zwarte pakken) is meteen duidelijk, maar het wordt zo overtuigend gespeeld dat je er toch helemaal in meegaat. En het feit dat je kunt zien hoe het trucje werkt maakt het alleen maar leuker om naar te kijken. Je krijgt bewondering voor de planning en timing van het team.

De versie van de Scissor Sisters is voor mijn smaak net iets té perfect. Door de lichten te dimmen en het contrast van de beelden te verhogen zie je de mannen in zwarte pakken bijna helemaal niet meer. Het is nog steeds een geweldig leuke clip, maar allemaal net iets vanzelfsprekender. De bewondering die je voor de Japanners voelt is daardoor minder.

Daar staat tegenover dat het verhaaltje dat de Scissor Sisters hebben verzonnen voor hun versie (een echtelijke ruzie die op hilarische wijze steeds verder uit de hand loopt) veel amusanter is dan het simpele potje Ping Pong van de Japanners. Op die manier hebben allebei de video's hun plus- en minpunten.

Dit verhaaltje, maar dan uitgevoerd door de Japanners, zou een vijfsterren-video opleveren!

En de muziek?

En wat is het toch een goede band. Met iedere nieuwe single (nee ik heb het album nog steeds niet gekocht, ik hoor dit liedje vandaag pas voor het eerst) rocken de Scissor Sisters ietwat meer rechtdoorzee dan we van ze gewend zijn. Eén simpele gitaarrif die het hele nummer lang door gaat. En het klinkt geweldig. Ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgen, maar dat refreintje is ook weer instant meeslepend en het hele nummer blaast me gewoon omver. Wat is het toch een goede band!

Zie ook:
- Nieuwe video: Scissor Sisters – Land of a Thousand Words

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Scissor Sisters – She’s My Man

  1. Esmée

    Verschrikkelijk. Verscrikkelijk. Nee ik vind ze helemaal niks. En nee niet omdat ze anders zijn. Want ik heb ook hekel aan al die rappers met hun wijven en dat soort artiesten. En nee ik heb ook geen hekel aan homo’s. Maar god wat een verschrikkelijke band is het toch. Ik vind ze zo overdreven. Volgens mij zijn ze thuis helemaal niet zoooo erg verwijfd. Allemaal nep. Om zogenaamd uniek te zijn.

      /   Reply  / 
  2. Um

    Esmee hou je bek, krijg muzieksmaak. Scissor Sisters zijn de BESTE.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Nieuwe video: Scissor Sisters – Baby Come Home | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>