Nieuwe video: Interpol – The Heinrich Maneuver


Je hele videoclip in slow-motion opnemen blijft een risico. Het kan fantastisch uitpakken, maar voor hetzelfde geld wordt het heel erg saai. De nieuwe van Interpol valt een beetje tussen die twee uitersten in. Vooral de eerste keer dat je hem ziet intrigeert dit filmpje enorm. Waarom blijft die vrouw zo kalm terwijl iedereen om haar heen in paniek is? En even later: waarom loopt iedereen achteruit terwijl zij vooruit blijft lopen?

Als je de video helemaal uit kijkt worden al die vragen min of meer beantwoord (alleen waarom de andere mensen achteruit lopen blijft onduidelijk) en daardoor is het filmpje al bij de tweede keer kijken een stuk minder spannend. Ikzelf bekijk hem nu al voor de vierde keer en ik kan rapporteren dat hij dan ronduit saai wordt.

Alleen het einde blijft huiveringwekkend, hoe vaak je de clip ook ziet. Soms is het veel effectiever om iets nét niet te laten zien en deze videoclip bewijst dat. Je adem stokt heel eventjes zodra je beseft wat er zal gebeuren een halve seconde nadat deze video is afgelopen.

En de muziek?

In your face, alle andere bands! Interpol laat met achteloos gemak even zien hoe het ook alweer hoort. Wat een geweldige single is The Heinrich Maneuver. Ik hoop dat vooral die overgewaarde Editors goed zitten op te letten. Dit nummer is op zoveel manieren manier beter dan hun laatste single dat het bijna grappig is. Ik wil best toegeven dat er niet zoveel veranderd of vernieuwd is ten opzichte van hun vorige album, maar dit nummer is te gek en de band speelt beter dan ooit. Heerlijke muziek!

Nog een slow-motion video, maar dan wel goed:
- Nieuwe video: Placebo – Follow the cops back home

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Interpol – The Heinrich Maneuver

  1. Mark

    Ik ben het voor deze keer totaal met je eens Erik. Dit is echt geweldig. Ook de clip is erg bijzonder en laat je tot op het laatste moment in de spanning zitten. Vraag is alleen waarom zei dit wilde.

      /   Reply  / 
  2. Roos

    Hoewel ik interpol geen goede muziek vind, deze valt me toch weer mee, hij duurt tenminste niet 6 minuten, en de clip maakt het spannend.

      /   Reply  / 
  3. HDG

    Alhoewel ik niet erg bekend ben met Interpol vind ik toch dat dit nummer een tweede keer luisteren waard is, en een derde, en een vierde, vijfde, zes, zevende, , , ,
    Wat betreft het niet snappen van het einde van de clip; waarom de blonde die afstapt op de dood vooruit loopt, en haar achtervolgers achteruit lopen? Haar leven eindigt hier, ze loopt op het einde af, en de drie achtruit lopers gaan terug naar hun leven, dat verder gaat :)

      /   Reply  / 
  4. herman

    Editors overgwaardeerd? Tweede plaat is niet zo goed als de eerste idd, maar er staan wel vijf ijzersterke nummers op. Evengoed denk ik dat het bij beide bands als het op populariteit aankomt ook om de live-experience gaat. en dan is Editors wel heel wat beklemmender dan Interpol

      /   Reply  / 
  5. Nathalie

    Album is echt goed, een wereldplaat! Maar deze clip heb ik na een paar keer al gezien. Zelf het einde kan me niet boeien, hoe mijn adem bij de eerste keer kijken nog stokte toen het meisje werd aangereden door de bus… Is dat nu niet meer zo. Best jammer voor zo’n Prachtig nummer. Maar ergens is het toch weer vrij interpol, net als de clip Evil die ik in het ebgin ook niet kon waarderen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>