Nieuwe video: Nightwish – The Islander


Hé vliegende schepen! Is het de nieuwste trailer voor Final Fantasy XIII? Neen, het is de nieuwe videoclip van Nightwish, maar de vergelijking geeft wel meteen aan in welke hoek we het moeten zoeken. De band dompelt zich voor de zoveelste keer onder in hun zelfgecreëerde fantasiewereld, die dankzij de alsmaar voortschrijdende techniek mooier overkomt dan ooit.

Weg zijn de plastic bloemen en piepschuimen decors, dankzij de computer ziet het kale landschap er stemmig en overtuigend uit. Terwijl het kampvuur om de band zit (geen typfout) is een oude man aangekomen bij het einde van zijn leven; dat onmogelijke moment waarop we alles en iedereen moeten loslaten.

Dood gaan we allemaal, maar ik kan me er persoonlijk nog weinig bij voorstellen. Deze man lijkt er echter verrassend veel vrede mee te hebben. Hij kijkt bijna tevreden als hij het anker losgooit en daarmee zijn symbolische schip vol herinneringen loslaat.

En de muziek?

Ik zat vol angst en beven te wachten op het moment dat Nightwish klaar zou zijn met het rustige intro om los te barsten in een potje heavy metal, maar dat moment kwam simpelweg nooit. De band weet zich vijf minuten lang in te houden en dat levert een sfeervol kampvuur-liedje op dat klinkt alsof het al sinds de Middeleeuwen bestaat. Best mooi, eigenlijk.

Zie ook:
- Nieuwe video: Nightwish – Amaranth
- Nieuwe video: Nightwish – Bye Bye Beautiful

Met dank aan PINHEAD voor de tip.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Nightwish – The Islander

  1. Stefan

    Een tip: bekijk de video van Alison Sudol (beter bekend als A Fine Frenzy) eens. Na haar eerste single Almost Lover gaat de Amerikaanse opnieuw een dikke hit scoren met het nummer Come On, Come Out.

    http://nl.youtube.com/watch?v=3B-Wxw8U0tQ

    Nu is het alleen nog wachten totdat ze in Nederland komt voor een concert. De plannen zijn er!

      /   Reply  / 
  2. Lea

    Beyoncé en Kelly Rowland zijn allebei solo gegaan.Maar hoe zit het nou met de 3de zangeres van Destiny’s Child,Michelle Williams?Wel die gaat dan dus ook solo.Haar album wordt gereleased rond de zomer en dit is daar de eeste videoclip uit (We Break The Dawn)

    http://www.dailymotion.com/video/x5hl89_we-break-the-dawn_music

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>