Nieuwe video: Kate Voegele – Only Fooling Myself


Bij het zien van deze video moest ik er weer eens aan denken: wanneer krijgen wij ons bewegende papier? Al sinds ik een hele kleine Erik was lees ik in kranten en tijdschriften over wetenschappers die 'nu echt bijna zover' zijn dat ze flinterdunne monitors kunnen maken die bijna niks kosten. Kinderboeken met bewegende illustraties, melkpakken met dansende koeien, de TV-gids met korte bewegende previews… ik wil het!

De jonge Amerikaanse zangeres Kate Voegele laat nog eens zien hoe ongelooflijk het zou zijn. Twee anonieme handen knippen en plakken een ontzettend leuke videoclip in elkaar die eruit ziet alsof hij is gemaakt van papierknipsels. Papierknipsels met bewegende plaatjes. Als dit de toekomst is dan kan de toekomst wat mij betreft niet snel genoeg beginnen!

Ons eigen Philips is in Eindhoven overigens druk bezig met het noodzakelijke onderzoek om deze clip écht mogelijk te maken. "Ons uiteindelijke doel is om met een beeldscherm te komen dat zich zoveel mogelijk gedraagt als een stuk papier. En dus ook opgevouwen kan worden." Bron. Maar dat artikel stamt ook alweer uit 2001! Die wetenschappers blijven ons maar teasen, wanneer gaan we het nu eindelijk eens echt meemaken?

En de muziek?

Kate heeft niet bepaald het wiel opnieuw uitgevonden, maar slingert haar standaard pop/rock liedje wel de wereld in met een overtuiging en zeggingskracht die alleen mogelijk is als je 21 jaar bent en er nog heilig van overtuigd dat jouw liedje de hele wereld gaat veranderen (later worden ze pas cynisch en bitter). Dus ja. Ik heb het gevoel dat ik het al 1000 keer eerder heb gehoord en toch vind ik het weer fantastisch. Wordt vast een grote hit.

Met dank aan ik voor de tip. Dat is geen kromme grammatica maar één van mijn lezers die zichzelf 'ik' noemt.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Kate Voegele – Only Fooling Myself

  1. Sheila

    Het is alweer een jaar oud, maar nooit besproken en hij is echt goed:
    The Bird and The Bee met ‘Again and Again’
    http://www.youtube.com/watch?v=xDlEXQaMBpk

    Het is het kijken/luisteren waard :)

      /   Reply  / 
  2. mmmmm

    nice! maakt me blij en actief ;)

      /   Reply  / 
  3. angela

    aaah kate voegele! Wel oud liedje trouwens heb haar album al 3 jaar in huis haha

      /   Reply  / 
  4. Vera

    were sorry, this video is no longer available:(

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>