Nieuwe video: Weezer – Pork and Beans


All your pork and beans are belong to us! Terwijl sommige artiesten nog steeds fanatiek proberen hun videoclips van YouTube te weren, zijn er gelukkig ook bands als Weezer die het nieuwe medium bijna letterlijk omarmen. Pork and Beans is één groot eerbetoon aan al die toevallige 'YouTube-helden.' Van Dramatic look hamster tot nunchuck guy en all your base are belong to us, ze komen allemaal voorbij.

Het is één grote montage van al die bekende filmpjes, maar nu met Weezer er op allerlei slimme manieren in gemonteerd. Rivers Cuomo die meezingt met Chocolate Rain of de hele band die middenin het Diet Coke + Mentos experiment muziek probeert te maken. Sommige sterren hebben zelfs echt hun medewerking verleend, zoals Chris -LEAVE BRITNEY ALONE!- Crocker, wat het effect alleen nog maar vervreemdender maakt.

Eigenlijk is de hele video geslaagd, maar het is pas tijdens de finale dat regisseur Matthew Cullen echt helemaal losgaat: Dancing Baby, Kelly, de Daft Punk Girls en de banaan van Peanutbutter Jelly allemaal in één kamer, terwijl Pat Wilson light sabers als drumstokjes gebruikt. Als dat de zeitgeist van 2008 niet perfect samenvat weten wij het ook niet meer!

En de muziek?

Het rode album was eigenlijk al af toen Weezer's platenmaatschappij liet weten dat het volgens hen nog wat "more-commercial material" nodig had. Cuomo kwaad, maar die ontmoeting inspireerde hem wel om dit liedje te schrijven. (Vandaar ook de venijnige songtekst over samenwerken met Timbaland om te zorgen dat de kids je cool blijven vinden). Ik leef met Rivers mee, maar stiekem ben ik Geffen toch ook wel dankbaar. Wat een briljante song! Alles wat het blauwe en het groene album zo tof maakte zit hier eindelijk ook weer in, inclusief de gepatenteerde loodzwaar zagende gitaarrifs tijdens het refrein. Ze kunnen het nog!

Zie ook:
- Nieuwe video: Rivers Cuomo – Lover in the Snow

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Weezer – Pork and Beans

  1. erik

    Onze gewaardeerde collega van alternative.blog noemde dit overigens de beste Weezer-video sinds Buddy Holly. Maar Joris, ik ben bang dat je dan toch de tamelijk briljante clip bij Keep Fishin’ vergeet. Misschien wel de allerbeste:

      /   Reply  / 
  2. JP

    Kelly had je moeten reviewen :P

    AL haar liedjes zijn hilaries :D

      /   Reply  / 
  3. erik

    Ik heb ernaar gekeken en ik zal niet ontkennen dat ik er om moest lachen. Ik weet alleen niet of ik er wel mee kan wegkomen om ze hier als ‘videoclip’ te presenteren. Het zijn eerder kleine comedy-sketches, terwijl mensen hier toch komen om videoclips te zien.

      /   Reply  / 
  4. JP

    Ok dat snap ik :P

    Maar de 27e komt er weer een nieuwe uit :P

    Het is een soort van vreemde dance hype met een verhaaltje :P

    Die met die Lesbische tante ( die ook door dezelfde persoon wordt gespeeld) die is echt grappig :P

    Dat is Kelly – Let me borrow that top
    denk ik :P

      /   Reply  / 
  5. Joris

    Keep Fishing is natuurlijk ook tof, maar ik vind deze ronduit briljant. Beter liedje ook dan Keep Fishin’ :)

      /   Reply  / 
  6. erik

    “Beter liedje ook dan Keep Fishin’ :)

    Dat sowieso. Maar ik vind het erg gaaf dat ze daar echt een verhaaltje mét de muppets hebben gemaakt, terwijl de band in de Pork & Beans clip gewoon ‘aanwezig’ is.

    Maar ze zijn allebei erg leuk. :)

      /   Reply  / 
  7. Gillian

    Heel vet

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Nieuwe video: Weezer – Memories | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>