Nieuwe video: Linkin Park – Leave Out All The Rest


Niet de gewichtloosheid. Niet het gebrek aan zuurstof en ook niet het opslaan van voldoende brandstof. Nee, doodgewone ouderwetse verveling wordt het grootste probleem als de mensheid in de verre toekomst besluit om door het heelal te reizen. Hoe houd je jezelf bezig als de reis tien jaar duurt? Hoe doet Linkin Park dat tijdens hun ruimtereis?

In de videoclip van Leave Out All The Rest, alweer geregisseerd door keyboardspeler Joe Hahn, woont de volledige band op een ruimtestation. En op een paar kleine routineklusjes na is daar echt helemaal niks te doen. Er wordt in deze video dan ook heel wat uit het raam gestaard, gedagdroomd en lusteloos in de slaapcapsules gehangen.

Dat klinkt niet echt spannend, en om eerlijk te zijn; voor een videoclip die zich afspeelt in een heus ruimtestation is dit filmpje verrassend onspectaculair. Ook in de scenes die er mooi uitzien (vooral dat virtuele planetarium is fascinerend) slaat de verveling van de bandleden al snel over op de kijkers. Zelfs als hun ruimteschip tegen het einde gevaarlijk dicht in de buurt komt van een brandende ster, reageert iedereen daar zo apatisch op dat ook ik me totaal geen zorgen maak.

En de muziek?

Terwijl ik naar dit nummer luisterde bedacht ik me plotseling iets vreemds: Linkin Park heeft nog nooit een single uitgebracht die ik niet okee vond. Ik maak niet eens een grap. Van One Step Closer tot Given Up, ik vond het allemaal in meer of mindere mate toffe muziek. Nu geldt dat waarschijnlijk voor alle leden van de fanclub, het vreemde aan die observatie is dan ook dit: Leave Out All The Rest doet me helemaal niets. Het verveelde me al meteen vanaf het intro en toen dat vervelende refrein. Bah. Saaie middelmatige muziek is het, en dat was ik niet gewend van Linkin Park.

Zie ook:
- Nieuwe video: Linkin Park – Given Up
- Nieuwe video: Linkin Park – Shadow of the Day
- Nieuwe video: Linkin Park – Bleed it Out
- Nieuwe video: Linkin Park – What I've Done
- Nieuwe video: Busta Rhymes/Linkin Park – We Made It

Met dank aan ThePretender voor de tip.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: Linkin Park – Leave Out All The Rest

  1. Johnny

    Eigenlijk lijken alle nummers van Linkin Park op elkaar, al jaren geen verassende band meer..

      /   Reply  / 
  2. Kars

    vond het laatste album sowieso niet zo sterk, en dit vond ik nog wel het slechtste nummer. Van die melodramatische mainstream muziek, helemaal niet mijn ding..

      /   Reply  / 
  3. Maikel

    Linkin park is altijd al main stream geweest hoor…

      /   Reply  / 
  4. Lianne

    Hmm.. ik vind het eigenlijk wel aardig!
    Het refrein had wel iets steviger gemogen, iets zoals in what i’ve done, en dan was het helemaal geweldig geweest.. maar dit heeft aan de andere kant ook wel weer iets.

      /   Reply  / 
  5. Kevin

    Ik vind Linkin Parks rustigere tracks (Shadow of the Day, My December (!), en deze) juist goed. Het laatste album haalt het niveau van Hyrbid Theory en Meteora bij lange na niet, maar er staan wel een paar goede tracks op.

      /   Reply  / 
  6. J to the B

    Ik vind het intro eigenlijk alleen mooi. De vorige 2 albums waren indd het best. Vooral de eerste dan, de rest is niet veel meer.

      /   Reply  / 
  7. Benjamin

    @Johnny: Ik hoor toch wel de subtiele verschillen tussen bijvoorbeeld Qwerty (http://www.youtube.com/watch?v=j5w_Rmiv5dY) en Leave Out All The Rest (zie hierboven).

    Leave Out All The Rest is, net als wel meerdere nummers van hun laatste album, veel rustiger en softer dan de nummers van hun vorige albums. (m.u.v. My December)
    Ik vind persoonlijk LOATR een van de mooiste nummers van Minutes to Midnight en dus zeker niet slecht, maar ik kan begrijpen dat de fans van de oude ruige Linkin Park met dit soort nummers een beetje teleurgesteld zijn. Ikzelf had eigenlijk ook liever een album als de vorigen gehad, maar ik vind hun rustigere muziek ook zeker niet verkeerd.

      /   Reply  / 
  8. Nils

    Volgens mij komt de clip uit de film Sunshine. Deze film speelt zich ook af in een ruimteschip die richting de zon gaat…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>