Nieuwe video: Amy Studt – Chasing The Light


Nu ook in Nederland steeds meer mensen dromen over een carrière als 'artiest' (kijk alleen maar naar het volkomen uit de hand gelopen succes van Idols), is het tijd om ook eens stil te staan bij de nadelen van een loopbaan als professionele zangeres. Eén blik op de nieuwe videoclip van Amy Studt leert dat het niet alleen maar drugs en seks en rock en roll is in het leven van Amy.

Eerste refrein: gelukkig liep Amy die dag op blote voeten. Anders was ze beslist van haar sokken geblazen door die op hol geslagen windmachine.

Tweede refrein: Amy is nog maar net bekomen van de schrik als de regisseur het waterkanon inschakelt. Ik wed dat het ijskoud was – ook dat nog.

Derde refrein: altijd al benieuwd geweest hoe verf smaakt? Amy kan u er alles over vertellen. Terwijl de regisseur eist dat ze blijft doorzingen wordt de arme zangeres ondergespoten met blauwe verf.

Gelukkig kunnen we achteraf concluderen dat de video al die martelingen wél waard was. Het is een prachtige clip, ik kan geen andere conclusie verzinnen. Al dat geweld lijkt de, toch al niet misselijke, refreinen extra kracht bij te zetten en tussendoor ziet Amy er ontroerend kwetsbaar uit. En dan dat oog voor detail: trillende vingertopjes, ijskoude waterdruppels op Amy's hals. Het is alsof we er vlak naast staan. Hulde!

En de muziek?

Wie dacht dat Amy Studt met Furniture al haar hoogtepunt had bereikt zal verbaasd opkijken; Chasing the Light is nog veel mooier. Tijdens de coupletten is het alsof de muziek langzaam om je heen sluipt (briljant gitaarspel!) en tijdens de refreinen voelt het alsof je achtereenvolgens wordt omvergeblazen, natgespoten en blauwgeschilderd. Prachtig!

Nieuwe video: Amy Studt – Furniture

Met dank aan PINHEAD voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Amy Studt – Chasing The Light

  1. Rick

    De clip is inderdaad best indrukwekkend met dat verf, maar ik vind 4 sterren toch wel wat veel voor een clip waar geen enkele verhaallijn in voorkomt.. Het enige wat me nu bijgebleven is, is die scheve voortand van haar..

    En over het nummer: Voor een vrouw die vroege zulke vrolijke leuke popmuziek maakt, vind ik dit erg depressief en jengelig klinken. Geen mooie muziek en veel te krampachtig gezongen.. Nee ik vind het niks..

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuwe video: Amy Studt - Nice Boys | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>