Nieuwe video: Midnight Juggernauts – Shadows


De Midnight Juggernauts brengen een uitgestorven parkeergarage tot leven met hun bovennatuurlijke lichtshow. De primitieve computergraphics (en vooruit: ook de nogal esoterische keyboardpartijen) nemen mij bovendien weer helemaal mee terug in de tijd. Oude tv-series, mijn eerste computerspelletjes, zwevende hoofden… deze clip heeft het allemaal.

En tegelijkertijd is het ook gewoon een video over drie mannen die muziek maken in een parkeergarage. Er is al veel geschreven over de hypnotiserende werking van de Midnight Juggernauts, en met de willekeurige en onverklaarbare special effects lijkt het bijna alsof deze video alvast een voorschot neemt op de hallucinaties die ongetwijfeld over het behang komen dansen als je hier 's avonds laat naar luistert.

Waarmee ik maar wil zeggen dat Shadows geen geweldige videoclip is, maar wel eentje die qua sfeer wonderbaarlijk goed bij de muziek past.

En de muziek?

Mijn grote ontdekking voor deze week. Ik had al over de Juggernauts gelezen, maar dit is de eerste keer dat ik er naar luister. Ik begrijp het volkomen als niet iedereen er van houdt, het is ook nogal traag en stuurloos allemaal, maar bij mij klikte het meteen. Heerlijke muziek om eindeloos op weg te dromen. Moet album hebben!

Met dank aan Jess voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Midnight Juggernauts – Shadows

  1. Koeno

    waar blijft goldfrapp – caravan girl ??

      /   Reply  / 
  2. David

    Ik heb deze eergisterewn gezien ofzo op MTV. Vond het een erg lkker nummer

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>