Nieuwe video: Goldfrapp – Caravan Girl


Alleen op de wereld met een skateboard. Voor de meeste Amerikanen staat de auto symbool voor vrijheid, maar voor dit meisje is het duidelijk haar skateboard. Met Goldfrapp op de walkman loopt… eh, rijdt ze weg van huis en doorcrosst het hele continent.

In slow motion gaat dat het lekkerst. De shots waarin de Caravan Girl langzaam over de snelweg slingert en met haar hand het asfalt aait zijn van een merkwaardige schoonheid waar ik niet helemaal m'n vinger op kan leggen. Soms werkt iets blijkbaar gewoon omdat het nu eenmaal werkt.

Ook de rest van de clip mag er zijn. Vooral het overheersende 'op reis' gevoel is erg aanstekelijk. Met de handen in de lucht en het gezicht in de wind suist ze door Amerika. Ik wil ook op reis! Over het meisje zelf of haar motieven komen we verder niks te weten. Goldfrapp zingt de hele tijd over 'run away', maar ze ziet er helemaal niet uit alsof ze ergens voor op de vlucht is. Volgens mij wilde ze gewoon iets van de wereld zien, maar dat is het mooie van een video die niet alles uitlegt: iedereen kan er zijn eigen interpretatie aan geven.

En de muziek?

Zoals de clip eruit ziet, zo klinkt ook de muziek. Een heerlijk soundtrack voor op de snelweg terwijl de wind door je haren blaast. Het schurkt voor Goldfrapp's doen een beetje tegen rockmuziek aan, maar dan wel op haar eigen manier: gedempt en subtiel met een engelachtig achtergrondkoor. Eén van mijn favoriete Goldfrapp-songs.

Zie ook:
- Nieuwe video: Goldfrapp – Happiness
- Nieuwe video: Goldfrapp – A & E

Met dank aan PINHEAD voor de tip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Goldfrapp – Caravan Girl

  1. David

    Goldfrapp is echt een goede groep. Vind hun laatste album echt goed :D

      /   Reply  / 
  2. Chris van Hattem

    Meld m’n eigen ook als Goldfrappfan! Kickass nummertje weer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>