Nieuwe video: The Ting Tings – Shut Up And Let Me Go


Eén van de beste videoclips ever is wat ons betreft nog steeds Seven Nation Army van The White Stripes. Altijd als ik er toevallig weer eens tegenaan loop kan ik letterlijk niet stoppen met kijken. Absoluut briljant. Shut Up And Let Me Go van The Ting Tings is niet briljant, maar het het is wel een verdomd goede imitatie.

Het 'eindeloze tunnel' effect is hier minstens net zo hypnotiserend. Leuke gimmick ook, dat de de deur naar het volgende plaatje iedere keer wordt gevormd door de handen van Jules en Katie. Het belangrijkste, en onbegrijpelijke, verschil met Seven Nation Army is dat het trucje hier niet de hele clip wordt volgehouden. De eindeloze tunnel wordt afgewisseld met gewone scenes, en dat is meteen een stuk minder leuk.

Een ander noemenswaardig verschil is natuurlijk dat die van The White Stripes superstrak was vormgegeven in rood/wit/zwart. In vergelijking daarmee is Shut Up Etc. maar een rommeltje. Al kan ik me voorstellen dat de Ting Tings zich toch nog enigszins wilden onderscheiden, ze worden al zovaak vergeleken met Jack & Meg White. Samenvattend: leuke video. Op die momenten dat we op onnavolgbare wijze van scene naar scene vliegen zelfs een bijna briljante video.

En de muziek?

Wat een slechte zangeres is die Katie toch. Het doet bijna pijn aan m'n oren om haar te horen praatzingen. Ook de muziek valt in eerste instantie wat tegen, maar terwijl ik dat schrijf dansen de letters wel over het beeldscherm omdat ik hier onophoudelijk met m'n hoofd zit te knikken. Met zulke minimale middelen weten de Ting Tings toch een groove neer te zetten om U tegen te zeggen. Ik vind het liedje… leuk!

Zie ook:
- Nieuwe video: The Ting Tings – That's Not My Name
- Nieuwe video: The Ting Tings – Great DJ

Met dank aan Marco voor de tip.

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe video: The Ting Tings – Shut Up And Let Me Go

  1. PINHEAD

    Leuk!

      /   Reply  / 
  2. erik

    Oeh, die nieuwe Primal Scream klinkt erg lekker!

      /   Reply  / 
  3. FinalSacrifice6

    De melodie is wel oke,
    maar de zang… vreselijk :(

      /   Reply  / 
  4. Randolph

    het is niet echt… zang. maar ik vind het toch lekker klinken, ook al lijkt het meer op praten, da’s toch niet per se slecht? ik denk dat het een kwestie van smaak is.

      /   Reply  / 
  5. kakaboelet

    ze zijn gwn geweldig!!!!
    this een kei goeie song
    en tklinkt kei goe

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Nieuwe video: The Ting Tings - We Walk | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>