Nieuwe video: The Last Shadow Puppets – Standing Next To Me


De muziek van The Last Shadow Puppets klonk altijd al een beetje 'niet van deze tijd', en met deze videoclip ziet de band er eindelijk zo uit als ze klinken. Standing Next To Me is een bijna foutloze jaren '60 pastiche.

Als twee jonge Beatles staan Alex Turner en Miles Kane daar op hun kale podium. Dit zijn echte muzikanten, dat zie je zo, die muziek maken en niets anders. Op een paar danseressen na (in perfecte sixties-kleding en dito danspasjes) gebeurt er verder dan ook nauwelijks iets interessants in deze clip, maar het straalt wel een stijl en klasse uit die de muziek wonderbaarlijk goed aanvult. Nu pas voelt het plaatje helemaal compleet.

En de muziek?

Standing Next To Me klinkt goddank een stuk minder dramatisch en bombastisch dan The Age of Understatement (de single). Sterker nog: deze vind ik echt leuk. Een fijn zomers liedje dat door de zwierige strijkers erg mooi wordt aangevuld. Met 2:21 valt er ook geen noot teveel en ik begin eindelijk in te zien dat deze samenwerking misschien toch wel een aardige aanvulling is op het Arctic Monkeys-oeuvre.

Zie ook:
- Nieuwe video: The Last Shadow Puppets – The Age Of Understatement

Met dank aan Gabri voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: The Last Shadow Puppets – Standing Next To Me

  1. Malu

    Leuk nummer en een clip waarin alle jaren ’60 clichés zijn gegooid. Hopelijk komen ze op hun UK Tour nog in Nottingham.

      /   Reply  / 
  2. M.A.H.

    Doet me een beetje denken aan An end has a start van de Editors. zelfde regiseur?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>