Nieuwe video: The Notwist – Where In This World


Al zolang als de mens bestaat heeft hij ervan gedroomd om te vliegen. Tegenwoordig is die droom min of meer verwezenlijkt, al merk je er in de buik van een Boeing 747 weinig van dat je zo hoog boven de grond zweeft. Voor het echtpaar uit deze videoclip is een simpele lijnvlucht in ieder geval niet voldoende; zij bouwen liever hun eigen vliegtuig.

Omdat ze het niet breed hebben zijn de man en de vrouw gedwongen om hun vliegtuig te bouwen van gevonden materialen: oud ijzer, conservenblikken, een berenklem… eigenlijk alles wat ze in het bos rond hun huis kunnen vinden. De eerste testvlucht verloopt rampzalig, maar 's avonds in bed krijgt de man een geniale ingeving terwijl hij naar een ventilatierooster kijkt.

Een bijna sprookjesachtige video die meer vragen oproept dan beantwoordt: wie zijn die man en vrouw? Waarom leven ze in zo'n armoedig hutje? Voor wie zijn ze op de vlucht en wat zou er in die etiketloze blikken zitten waaruit ze moeten eten?

En de muziek?

Zachtjes knisperende electronica, een fluisterende zanger, een Duits accent… dat moet The Notwist zijn. Hun album Shrink uit 1998 is nog altijd één van de favorieten, hier op de videoclips.blog=redactie. Door de jaren heen is de band alsmaar subtieler gaan klinken, tot het punt dat een nummer als Where In This World op het eerste gehoor bijna saai klinkt. Er gingen een paar luisterbeurten overheen voordat we opnieuw werden gegrepen door de melancholie. Het kost dus wat moeite, maar uiteindelijk toch weer een erg mooi liedje.

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Nieuwe video: The Notwist – Where In This World

  1. JP

    Erik vind je parodien leuk :P

    Dan heb ik namelijk iets in de aanbieding.
    Ooit een overdreven Latino/spaanse SOAP gezien.

    TIJD VOOR EEN remake whaha

    Silvia Night – Thank you baby

    http://www.youtube.com/watch?v=dy2xP958jW8

      /   Reply  / 
  2. Anne.

    O en deze!, hij klinkt echt heel leuk!

    The Script – We Cry

      /   Reply  / 
  3. MASIS

    Die zijn allang besproken Anne!

      /   Reply  / 
  4. MASIS

    ff vraagje:

    waarom kunnen we nog niet stemmen voor beste video week 25?

      /   Reply  / 
  5. erik

    Oeps, omdat ik was vergeten de poll te activeren MASIS. :p Sorry kids. Als ik de poll heb ingevoerd moet ik hem ook altijd activeren voordat hij op de website te zien is, dat vergeet ik nogal eens.

    Moving Mountains van Usher heb ik een paar weken geleden besproken. ‘The Script’ heb ik nog nooit van gehoord. Ik zal me er eens in verdiepen. :)

      /   Reply  / 
  6. Lea

    Kelly Rowland en Beyoncé hebben het al gedaan;een freemasons versie van hun singles.Nu heeft Solange Knowles ook al een freemasons remix van haar single “I Decided”.Deze versie wordt uitgebracht in Europa aangezien wij meer van dance houden dan de Amerikanen.De videoclip is niet veel veranderd.

    http://www.youtube.com/watch?v=_toAPhjgq4c

      /   Reply  / 
  7. Lianne

    Whaha, ik dacht al: Ben ik nou zo warrig dat ik al gestemd heb, maar het niet meer weet in zo’n korte tijd :’) maar gelukkig..
    *stemt*

      /   Reply  / 
  8. MASIS

    mensen stem op jonas brothers niet op katy whatever perry:P

      /   Reply  / 
  9. erik

    “Tweede single van Tha Carter III:
    http://www.youtube.com/watch?v=aGIr6cyMdAE
    Zal in NL wel weinig doen maar in de States blaast-ie momenteel uit elke auto.”

    Weet je zeker dat dat de officiële video is? Het zier er nogal… vreemd uit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>