Nieuwe video: Flyleaf – All Around Me


Soms zijn er videoclips waarover je vooral niet teveel moet nadenken. Er is niet altijd eem verklaring, een betekenis of een diepere boodschap. Sommige videos bestaan simpelweg om er cool uit te zien. Neem bijvoorbeeld deze clip van Flyleaf. Terwijl de band staat te spelen in een lege witte kamer begint er verf langs de muren te stromen.

Het begint met roze verf, maar al snel komt daar geel overheen en daarna ook nog alle andere kleuren van de regenboog. Als professioneel videoclip-recencist™ bedenk ik me dan meteen dat een kamer vier muren zodat de verf, als het ware, 'overal om hen heen' is (All Around Me), maar een halve seconde later schrapte ik die gedachte meteen weer. Te vergezocht.

Ook al mijn andere theoriën belandden meteen in de prullenbak. Als Flyleaf al een boodschap heeft, dan zie ik hem niet. Maar zelfs al kan ik er dus niets intelligents over vertellen, de clip ziet er met al die kleuren wél prachtig uit. Soms is dat al genoeg. Ik kan niet wachten tot hij een keer in Nederland op TV komt zodat ik hem in vol ornaat kan bewonderen.

En de muziek?

Spastische zangeres heeft dit bandje trouwens. De cynische oude man die ik langzaam aan het worden ben neigt ernaar om het 'emo' en 'aanstellerij' te noemen, maar dan bedenk ik me dat één van mijn favoriete zangers, Eddie Vedder, er ook wat van kon in zijn jonge jaren. Misschien komt de performance van dit meisje ook wel recht uit het hart. Wie weet. De muziek doet me ondertussen niet zoveel. Best een aardig rocknummer, maar ik hoor er weinig dat ik niet al duizend keer eerder en beter heb gehoord bij andere bands. Zelfs de meest voor de hand liggende inspiratiebron, Paramore, klinkt in vergelijking hiermee een stuk frisser.

Met dank aan JP voor de tip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Flyleaf – All Around Me

  1. JP

    flyleaf is al langer bekend als PARAMORE!

    Erik wat vind je van dit lied van hun?

    Flyleaf – Im so sick
    http://www.youtube.com/watch?v=tB5fV_Pewlg

    Ik schrok de 1e keer dat dat geluid uit zo’n klein meisje kan komen :P

    Het was in het buitenland best populair.

    Dus wat vind je ervan ( zonder recentie enzo. want het liedje is denk ik te oud :( )

      /   Reply  / 
  2. Erik

    Heel goede zangeres. Deze clip is overigens niet nieuw, al een hele tijd geleden in Amerika verschenen. Hier kan het uiteraard wat langer duren :-)

    Flyleaf is in ieder geval inderaad een stuk langer bekend DAN Paramore, maar valt daarnaast imo niet eens zo te vergelijken met deze band. Paramore is meer punk, dit meer metal.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>