Nieuwe video: Vampire Weekend – Oxford Comma


Oproep aan alle filmliefhebbers: in deze videoclip schijnt Vampire Weekend scenes uit hun favoriete films na te spelen. Wie herkent alle films? Niet zo makkelijk als het klinkt, want het gebeurt allemaal met hele minimale middelen middenin een weiland.

Geen onaardig idee, zelfs al herken ik de films niet, en de uitwerking is vlekkeloos. Net als hun vorige videoclip is Oxford Comma opgenomen in één langgerekte take en daarmee dwingen ze alweer respect af. Het is vast niet makkelijk om alles zo perfect te plannen, maar het resultaat is precies het tegenovergestelde: een heerlijk ontspannen video die er juist uitziet alsof hij wél makkelijk was om te maken.

En de muziek?

Zwaarverslavend en alweer erg goed. Oxford Comma is van een hele andere orde dan A Punk. Dat nummer was wild en springerig, deze klinkt kalm en ontspannen. En toch hebben allebei de liedjes die speelse exotische sfeer die Vampire Weekend zo'n vrolijk bandje maakt.

Zie ook:
- Nieuwe video: Vampire Weekend – A-Punk

Met dank aan Gabri voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Vampire Weekend – Oxford Comma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>