Nieuwe video: The Offspring – Hammerhead


The Offspring? Bestaan die nog steeds? Blijkbaar wel. In deze nieuwe single zingt Dexter Holland over een verwarde jongeman die zijn klasgenoten vermoordt met een geweer (het gebeurt nogal eens in Amerika) terwijl hij zich in z'n hoofd heeft gehaald dat hij een heldhaftige soldaat is die strijd voor rechtvaardigheid.

De volledig uit computergraphics opgebouwde videoclip ziet er ondertussen uit als een videogame, niet toevallig één van Amerika's favoriete zondebokken als er iemand de schuld moet krijgen van de zoveelste school shooting.

En er zitten nog veel meer, en veel subtielere, anti-oorlogsboodschappen in de clip. Meer dan de gemiddelde kijker eruit zal halen. Amerika's fascinatie met wapens en olie. De waarde van een mensenleven. Is het leven een onschuldige scholier waardevoller dan het leven van een onschuldig oorlogsslachttoffer? Enfin, geen lichte kost. Hammerhead is een indrukwekkende videoclip, maar met zijn (letterlijke) duistere beelden en enge verwrongen gezichten wel een beetje ontoegankelijk.

En de muziek?

Eigenlijk was ik wel een beetje klaar met The Offspring. Self-Esteem, Pretty Fly (for a white guy)… het waren leuke singles, maar dat was tien jaar geleden. De eerste twee minuten van Hammerhead bevestigden die gevoelens alleen maar. Slappe herhalingsoefening, powerpunkpop op de automatische piloot. Maar dan! Op 2:40 wordt er een onverwachte break ingelast en verandert Hammerhead plotseling in een heel ander beest. Die laatste twee minuten hakten er weer behoorlijk stevig in. Na afloop is die valse start vergeven en vergeten en zou je bijna weer zin krijgen in dat comebackalbum.

Onze dank gaat uit naar Gabri voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: The Offspring – Hammerhead

  1. etienne

    wauw…

      /   Reply  / 
  2. hans

    2’40″, is dat niet de lengte van een doorsnee punknummer? Ze hebben gewoon stiekem twee liedjes aan elkaar geplakt. Eén typisch en een grungenummer met een whoehoew erin (?)

      /   Reply  / 
  3. David

    Nog eentje, deze is niet nieuw.. maar dit is een nieuwe versie van het origineel. Deze is speciaal voor Engeland gemaakt ;)

    September – Cry For You
    http://www.youtube.com/watch?v=qux6PhqbBBU

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>