Nieuwe video: Kid Rock – All Summer Long


Het leven van Kid Rock is de laatste negentien niet veel veranderd. In 1989 lag hij een hele zomer lang met zijn vriendinnetje aan het strand. In 2008 doet hij die zomer nog eens dunnetjes over met al zijn vrienden en de tientallen vriendinnetjes die erbij horen in de rockster lifestyle.

Rekenkundig gezien (meer geld, meer vriendinnen, een eigen boot) loopt de zomer van 2008 een stuk beter, maar uit de nostalgische flashbacks wordt al snel duidelijk dat de zomer van 1989 een specialer plekje heeft in Kid Rock's hart. Zo mooi als op je zeventiende wordt het natuurlijk nooit meer.

Zowel de flashbacks als de moderne scenes weten de broeierige sfeer van een zomer in Michigan goed over te brengen zonder er sentimenteel over te doen. Een vrolijke zomerse video met een zweem van nostalgie, net als het liedje dus. Ik heb geen klachten.

En de muziek?

Omdat de tekst specifiek gaat over 'Sweet Home Alabama' van Lynyrd Skynyrd (het nummer waar hij de hele zomer naar luisterde in 1989) is het niet meer dan logisch dat All Summer Long een soort halve coverversie is met hetzelfde akkoordenschema. Het is heel erg Amerikaans en heel erg zuiderlijk, eigenlijk niet echt mijn muziek maar ik begrijp wel waarom het is uitgegroeid tot zo'n grote hit.

Met dank aan PINHEAD voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Kid Rock – All Summer Long

  1. Weasel20

    geniaal nummer…!!!

      /   Reply  / 
  2. Eefjjuhh

    Helemaal heerlijk!

      /   Reply  / 
  3. Chris van Hattem

    Kid Rock..de enige opperrocker op dit moment (red.) (euh…sorry (cvh);)
    Top album..amen hehe

      /   Reply  / 
  4. G.Randolph

    @ chris

    wat betekent red. eigenlijk? en chv?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>