Nieuwe video: Coldplay – Viva La Vida


Voordat Viva La Vida (het album) uitkwam hoopte platenmaatschappij EMI er in Engeland binnen een week 200.000 exemplaren van te verkopen. Het werden er 302.074. Binnen drie dagen. In Amerika vlogen er in de eerste week zelfs 721.000 exemplaren over de toonbank. Waarmee we maar willen zeggen: in 2008 is Coldplay effectief de grootste band op aarde.

Ik stel me voor dat EMI er op dit moment dan ook alles voor over heeft om Coldplay tevreden te houden. Als Chris Martin morgen trek heeft in alleen blauwe M&M's, komt de directeur persoonlijk langs om ze voor hem te sorteren. Of om het iets relevanter te houden: als Chris Martin de duurste videoclip allertijden wil opnemen met Spike Jonze, Melina én Michel Gondry als regisseurs kan EMI dat waarschijnlijk ook wel regelen.

In plaats daarvan betaalde Coldplay hiphop-regisseur Hype Williams om dit filmpje te maken: de band tegen een achtergrond van kleurrijke wolken met een subtiel craquelé effect over het hele scherm om het de look van een oud olieverf-schilderij te geven. Af en toe meen ik zelfs wat flarden op te vangen van La Liberté guidant le peuple, het schilderij op de albumhoes, maar erg duidelijk is het allemaal niet. Wat een teleurstellende videoclip van de grootste band op aarde.

En de muziek?

De rest van de wereld reageerde overwegend laaiend enthousiast op Coldplay's laatste album, maar hier op de videoclips.blog redactie vonden we hem niet zo leuk. Sterker nog: vooral dit nummer is vervelend. De productie klinkt natuurlijk wel indrukwekkend, maar al die kerkklokken en strijkorkesten kunnen niet verbergen dat het liedje zelf eigenlijk weinig voorstelt. Het is nog steeds 'wel aardige' muziek, maar ik hoor veel liever één van Coldplay's oudere albums.

Zie ook:
- Nieuwe video: Coldplay – Violet Hill

Met dank aan MASIS voor de tip.

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Nieuwe video: Coldplay – Viva La Vida

  1. Shampadam

    Heette dit liedje niet Rule The World? xD Ik vind wel een mooi liedje, iets mooier dan Violet Hill, die natuurlijk ook geniaal was.

      /   Reply  / 
  2. MASIS

    Ik vind dit nummer juist stukken beter dan violet hill..dat vond ik 10 keer niks.

    Idd een saaie clip maar dat zijn we van coldplay gewend, kijk naar violet hill, ook slecht.

      /   Reply  / 
  3. Kars

    ik vind het juist een geweldig nummer:P iets te glad geproduceerd dat wel, maar daardoor inderdaad ook wel weer indrukwekkend goed.

      /   Reply  / 
  4. HDG

    Ik vind zowel het nummer (een van de beste van het album) als de clip helemaal geweldig… Sowieso beter dan de vorige (vage wazige non-interessante) video… En vind het olieverf-effect erg gaaf… Vind Hype Williams video’s trouwens altijd zwaar oke… Ze stralen altijd (door het felle kleurgebruik):P

      /   Reply  / 
  5. Dominique

    snapt dan niemand dat geen enkel nummer van dit album apart beluisterd moet worden..

    en dat geen enkele clip apart bekenen moet worden??

    kijk nog eens goed naar violet hill, alles in eenzelfde stijl, en zo is het album ook
    het ging coldplay om de beleving die verder gaat dan enkele nummers op een album.

    Misschien was chris martin daarom wel zo zeker van zijn zaak toen hij zij dat dit album de muziekwereld op zijn kop zou zetten….

      /   Reply  / 
  6. Peroni

    wat een reacties???
    gewoon 1 lang eentonig refrein zonder coupletten; totaal geen variatie in dit nummer. gewoon bagger!

      /   Reply  / 
  7. erik

    Als dat zo is (wat ik betwijfel) waarom dan überhaupt singles en videoclips uitbrengen?

    Bovendien vond ik dit op het album als geheel ook al een waardeloos nummer.

    En Violet Hill werkte juist prima als op zichzelf staand nummer!

      /   Reply  / 
  8. Dominique

    videoclips en singles worden natuurlijk altijd uitgebracht om de muziek aan de man te brengen. Iets waar coldplay zelf waarschijnlijk net iets!! minder dan de platenmaatschappij om geeft

    violet hill is idd een prima single, dit nummer ook idd iets minder. maar misschien wilde de platenmaatschapij wel een “violet hill” op de cd. Riskante onderneming zo’n cd met ander coldplay geluid..

    of het album waardeloos is of niet daar verschillen we waarschijnlijk over van mening. ik zag alleen niet terug in de recentie dat deze clip qua stijl erg lijkt op violet hill ( houterige bewegingen bandleden enz..) en dat is op dit moment toch wel hun gedachte er achter denk ik

      /   Reply  / 
  9. Bas.

    Leuk album hoor, maar muzikaal zet dit album de muziekwereld natuurlijk verre van op zijn kop.

      /   Reply  / 
  10. Ramon

    Echt een klote album. Maar dit nummer vond ik dan nog wel goed. Lost! (acoustisch) kan wat mij betreft trouwens wel direct in de bak met klassiekers van Coldplay. Dat ene nummer maakt het dat ik het album geen complete miskoop kan noemen.

      /   Reply  / 
  11. Elise

    Ik vind dit het beste nummer van het hele album!!! De clip is inderdaad anders dan ik had gehoopt als vind ik het wel een grappig effect hebben.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>