Nieuwe video: Britt Nicole – Believe


De regisseur van Believe, wie dat ook was, had opzich een erg mooi idee voor deze videoclip. We hebben het immers over een nummer waarin Britt Nicole tijdens het refrein herhaaldelijk zingt: 'I want to believe in love again.' Wat is er dan toepasselijker dan twee ruziënde ouders?

Want maar weinig andere dingen kunnen je vertrouwen in de liefde zo hard overhoop gooien als opgroeien met vechtende ouders. Als zelfs zij het al niet voor elkaar krijgen, hoe moet het dan ooit nog goedkomen met de liefde? Dus jazeker, een geslaagd concept en een mooi uitgangspunt voor een videoclip.

Jammer alleen dat hij vervolgens bij de uitwerking volledig uit de bocht vliegt. We snappen dat Britt Nicole het moeilijk heeft, maar zou ze nu echt in haar (kale, donkere) slaapkamer woorden als 'broken' in de muur kerven? Dat lijkt ons meer iets voor de volgende Marilyn Manson video. De bovennatuurlijke 'eind goed al goed' ontknoping maakt het hele verhaal er ook al niet geloofwaardiger op.

En de muziek?

Als je naar dit nummer luistert en bij jezelf denkt: Hm, dit klinkt best aardig. Die hortende en stotende gitaarrif bevalt me wel en dat meisje heeft ook een leuke stem, maar toch mist het nummer iets, ik kan er mijn vinger niet helemaal op leggen, dan zijn wij het met je eens! Dat is precies wat wij ook dachten… totdat dat refrein er opeens in knalde. Het kan me niet schelen wat je muzikale achtergrond is, maar dat is echt een kneiter van een refrein. Die christian rock waait niet vaak over uit Amerika, maar dit liedje lijkt me toch maar een paar enthousiaste deejays verwijderd van een Nederlandse hit.

Met dank aan JP voor de tip.

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Nieuwe video: Britt Nicole – Believe

  1. JP

    gedachten:*is verbaast en dankbaar voor een review *

      /   Reply  / 
  2. sa.

    Ze doet me echt heel erg denken aan Ashlee Simpson. Qua uiterlijk, qua stem, maar ook qua muziek. Maar heeft inderdaad zeer zeker wat.

      /   Reply  / 
  3. dd

    Helemaal mee-eens sa, ik vind het ook een beetje a la ashlee simpson.

      /   Reply  / 
  4. Shampadam

    Omg ze lijkt echt uberveel op ashlee simpson ;o

      /   Reply  / 
  5. JP

    uiterlijk lijkt ze er wel op.
    stem eigenlijjk ook wel.

    Alleen vind ik haar live beter xD
    (tenzij Ashlee weer plackbackt, want dan klinkt ze perfect whaha)

      /   Reply  / 
  6. Debby!

    Ik vind haar eigenlijk niet veel weghebben van Ashlee Simpson.. Op sommige momenten lijkt het misschien wel zo, maar vind die stem eerder gelijkenissen met Ashlee hebben. Desondanks die stem vind ik Ashlee er 10x mooier uitzien :)

    Nummer vind ik niks aan xD

      /   Reply  / 
  7. Mark

    Ik moest juist denken aan Kelly Clarkson. :D
    Wel een aardig nummer, maar alleen het refrein pakt en de rest is inderdaad wel aardig.

      /   Reply  / 
  8. Lottie

    Ja ik moest ook gelijk aan Ashlee simpson denken, en blijkbaar ben ik niet de enige hier.

      /   Reply  / 
  9. Elise

    Hoe kan je een tip geven?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>