Nieuwe video: Mêlée – Imitation


Drie keer heb ik dit filmpje bekeken zonder er ook maar iets van te begrijpen. Het is een toneelstuk, maar wat gebeurt er precies, wie is dat rare monster en welke rol speelt de zanger van Mêlée? Net toen ik op het punt stond de video onbegrijpelijk te verklaren gebeurde het: voor het eerst luisterde ik naar wat Chris Cron had te zeggen.

'Not giving you up to the devils inside your head,' is de eerste regel van dit nummer. 'So many a times when the walls start to breathe you hear.' Over wie hij hier ook zingt, het is duidelijk iemand met ernstige problemen. Dit liedje gaat niet over liefdesverdriet of een lichte depressie, maar over iemand die langzaam gek wordt van de stemmen in haar hoofd. Misschien een schizofrenie-patiënt?

Het verduidelijkt in ieder geval die vreemde videoclip. Alle angstige dingen die de hoofdrolspeelster meemaakt gebeuren niet echt, het zijn gewoon de persoonlijke demonen van het meisje die weigeren haar met rust te laten. De enige persoon die wél echt bij haar blijft is de zanger van Mêlée, want dit nummer is toch in de eerste plaats een onverwaardelijke liefdesverklaring. Ondanks alle problemen: 'It's you in my arms tonight, I don't need an imitation. Yeah it's you that I'm thinking of.' Mooi hoor.

En de muziek?

Ten tijde van Built to Last vond ik Mêlée nog verdacht veel klinken als een eendagsvlieg, maar nu weet ik dat niet meer zo zeker. Dit nummer is toch ook wel heel erg lekker. Alsof het niks is weet de band weer precies die balans te vinden tussen melancholie en vrolijkheid. Origineel is anders, maar dit nummer heeft het absoluut in zich om ook een grote hit te worden (waarmee Mêlée min of meer automatisch geen eendagsvlieg meer zou zijn).

Zie ook:
- Nieuwe video: Melee – Built To Last

Met dank aan Els voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Mêlée – Imitation

  1. DS

    Het nummer gaat inderdaad over iemand die schizofreen is.. dat wist ik eerst ook nog niet, maar dat las ik laatst op Wikipedia. Deze clip is wel een beetje laat geplaatst, maar dat maakt op zich niet veel uit. Mooi nummer, maar Built to Last was toch een stuk beter.

      /   Reply  / 
  2. Elise

    Hoe kan je een tip geven?

      /   Reply  / 
  3. Remkje

    Ooh, deze hoor ik vaak op mijn werk als ik de radio aanheb. :o (Q-music) Wist helemaal niet dat het van Mêlée was. 0:-) Ooops.

    Zeer leuk nummer. ^^

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>