Nieuwe video: Mogwai – Batcat


Een low budget miniatuur horrorfilm bij de nieuwe single van de Schotse lawaaimakers van Mogwai. Een klein meisje loopt helemaal alleen door het bos terwijl ze achterna wordt gezeten door enge mensen met maskers op. Je zou bijna medelijden met haar krijgen maar doe dat niet te vroeg; het ergste moet nog komen.

In paniek vlucht het meisje namelijk in een grot om haar achtervolgers af te schudden. Dat lukt nog ook, maar wat ze dan nog niet weet is dat die grot ook de schuilplaats is van de verschrikkelijke Batcat. Een mysterieus beest dat nooit echt duidelijk in beeld komt (zo ver reikte het budget niet) maar al die korte flitsen maken hem des te enger.

Aan de andere kant wordt het monster wel véél te vroeg geïntroduceerd. De hele achtervolging en de opbouw naar die confrontatie (langzaam wennen haar ogen aan het donker, ze steekt een fakkel aan etc.) is reuzespannend. Maar vanaf het moment dat de Batcat voor het eerst in beeld komt moet de video nog bijna twee minuten. In die tijd komen er zoveel rollende ogen, slagtanden en harige oren voorbij dat het als kijker moeilijk is om niet verveeld te raken. Dat kan toch onmogelijk de bedoeling geweest zijn.

En de muziek?

Dus je kent Mogwai al een tijdje, je ziet dat dit nummer bijna zes minuten duurt en je denkt bij jezelf: dat wordt weer vijf minuten tergend langzaam de spanning opbouwen met op het einde een enorm ontlading. Dat is inderdaad jarenlang Mogwai's modus operandi geweest. Sterker nog: ik had het ook verwacht! Imagine my surprise toen het lawaai in Batcat al meteen vanaf de eerste seconde losbarstte en in de loop van het nummer alleen nog maar harder werd. Mogwai heeft er zin in, dat mag duidelijk zijn. Misschien het nieuwe album toch maar weer in huis halen. Dat andere nummer klonk ook al verrassend sterk.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Mogwai – Batcat

  1. erik

    Leuk nummer, is alleen alweer meer dan twee jaar oud. :p

      /   Reply  / 
  2. Joris

    Ik check dagelijks of de volledige nieuwe Mogwai al gelekt is…

    In de tussentijd videotip;
    Oasis – The Shock Of The Lightning
    staat nog op dailymotion

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>