Nieuwe video: Oasis – The Shock Of The Lightning


Het is al sinds het einde van de vorige eeuw een steeds terugkerend en een beetje genant spelletje: zogenaamde muziekkenners die vroeger blijkbaar fan waren kondigen aan dat dat nieuwe album van Oasis weer net zo goed klinkt als vroeger. Om vervolgens, twee of drie jaar later, met hetzelfde gemak te verkondigen dat die vorige CD inderdaad een beetje tegenviel maar dat het aankomende album echt echt echt oude tijden doet herleven.

Een beetje scepsis is dus wel zo gezond bij deze nieuwe single. Is The Shock Of The Lightning echt zo goed? Het is in ieder geval hoopgevend dat de band ditmaal niet probeert je aandacht van de muziek af te leiden met een dure videoclip.

Wat heet! Woorden als 'low-budget' en 'is-dit-echt-de-officiële-video?' (antwoord: ja) schieten door je heen terwijl je deze woeste collage bekijkt. Bloemen, zonnebrillen, atoombommen, medailles, treinen en een uil… wat komt er eigenlijk niet voorbij? Echt mooi is het allemaal niet, maar de energie van het refrein wordt in ieder geval leuk benadrukt omdat de clip juist daar helemaal losgaat. Redelijk geslaagde videoclip.


En de muziek?

De eerste indruk is verrassend positief. Met de versterker op tien is het natuurlijk altijd makkelijk scoren, maar ik kan niet anders zeggen dan dat The Shock Of The Lightning inderdaad weer een beetje klinkt zoals vroeger. Ik zeg 'een beetje' omdat je bij het terugluisteren van een vergelijkbaar nummer uit hun beginperiode toch hoort dat de refreinen en vooral de zang vroeger venijniger waren. Maar toch! Bij een band die vroeger zo goed was is iets minder nog altijd behoorlijk de moeite waard. Dit was de eerste keer in jaren dat ik weer met plezier naar Oasis heb geluisterd. Geen slechte prestatie van een band die ik eigenlijk al had afgeschreven.

Met dank aan Joris voor de tip.

facebook share facebook share

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Nieuwe video: Oasis – The Shock Of The Lightning

  1. MASIS

    kijk, alternatief krijgt weer zoveel stemmen. Wordt wel voorspelbaar zo. Urban maximaal 2 sterren. Alternatief en dat soort gekke acts en onbekende bands…minimaal 4. Bijna altijd zo.

      /   Reply  / 
  2. erik

    Nou nou, zo dramatisch is het toch ook weer niet MASIS? Dat ik graag naar alternatieve muziek luister mag duidelijk zijn, maar dit zijn ook allemaal recent besproken clips (in meer of mindere mate urban) met een positieve score:

    Estelle – Pretty Please ***3/4
    David Banner/Lil’ Wayne – Shawty Say ***3/4
    Big Boi/Mary J. – Somethings Gotta Give ***1/4
    Danity Kane/Missy Elliott – Bad Girl ***1/2
    Jazmine Sullivan/Missy Elliot – Need U Bad ***1/2
    Trey Songz – Missin You ***1/2
    The Game/Lil Wayne – My Life ***1/4
    Will.I.Am – One More Chance ***1/2
    Kanye West – Champion ***3/4

      /   Reply  / 
  3. hans

    Ik had de laatste dagen al bijna gevraagd of erik plots tot de rap en rnb bekeerd was, met al die besprekingen en toch vele hoge scores ook in dat genre.

      /   Reply  / 
  4. Kars

    face it, alternative is meestal hoger van niveau, da’s mijn mening. En het valt inderdaad wel mee met die onderwaardering voor de r&b/hiphop-scene.
    In ieder geval wel een geweldig nummer. Het rockt non stop voor 4 minuten, da’s opzich wel even wennen… Maar dan ook wel weer zooo lekker;)

      /   Reply  / 
  5. MASIS

    Kars:

    Jij vind dat dat hoger van niveau is maar ik vind van niet maarja ieder zijn eigen mening.

      /   Reply  / 
  6. Cj13

    tja, die verschillen zal je altijd blijven houden..
    de 1 houdt nu eenmaal meer van hiphop/r&b en de ander van alternatieve muziek

    Logisch dat wat je leuk/goed vindt, hoger waardeert dan wat je minder/niet leuk vindt;)

      /   Reply  / 
  7. Kars

    mjah ik hou gewoon meer van alternative, dus dat maakt het ook dat ik het hoger niveau vind;) ieder zijn mening natuurlijk, verschil moet er zijn

      /   Reply  / 
  8. Elise

    Weer een nieuwe clip van Kat Deluna ft. Busta Rhymes – Run the show. Super nummer! Beter dan Whine up.
    Dit is ook cker een goed nummer!!!!

      /   Reply  / 
  9. VR

    Wat een saai nummer is dit zeg! Ik wil niet gemeen klinken, maar dat aaaaiiaaaaaiiaaaa is behoorlijk irritant. En nog een ding, Liam Galagher heeft in een interview gezegd dat hij Radiohead en Coldplay wel goede bands vond, maar dat hun fans saai en lelijk waren. Heel toevallig zei hij dat net voordat hun album uitkwam. Hij wou dus gewoon nog wat meer (negatieve) publiciteit zodat hun cd misschien wat beter verkocht. Niet echt slim dus. Het ”beroemd” zijn (dat alleen maar door hun o zo simpele liedje Wonderwall kwam) is vooral Liam een beetje naar het hoofd gestegen, arrogante kwal.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>