Nieuwe video: Disco Ensemble – Headphones


De zanger van Disco Ensemble is over vijf jaar stokdoof. De hele dag loopt hij rond met een koptelefoon op z'n hoofd terwijl de muziek naar eigen zeggen 'loud enough to wake the dead' is. Daar zingt hij althans over, in de videoclip is de koptelefoonverslaafde een klein roodharig jongetje.

De vereniging van KNO-artsen heeft daar vast allemaal enge dingen over te zeggen. En natuurlijk wéét iedereen ook wel dat het onverstandig is, maar het is af en toe gewoon zo lekker om de muziek op je koptelefoon onverantwoord hard te zeggen. Iedere muziekliefhebben herkent waar Miikka over zingt.

De videoclip is verder 'wel aardig'. Het roodharige jochie is schattig en een paar kleine details zijn erg leuk (de muziek die wegvalt als hij zijn koptelefoon even afzet), maar het geheel heeft toch een weinig enerverende low-budget look die je niet zou verwachten van een band wiens laatste album op #1 heeft gestaan in Finland.

En de muziek?

Laatst bedacht ik dé perfecte openingszin om te gebruiken bij de volgende videoclip van Muse (ik kan serieus nu al bijna niet wachten hem te gebruiken). Ik zou Matthew Bellamy omschrijven als een 'muzikaal genie met een slechte smaak.' Een genie omdat hij altijd zulke onverwoestbare liedjes schrijft, maar een slechte smaak vanwege al die bombastische opera-invloeden die Muse-albums vaak zo potsierlijk maken. De vraag van vandaag is nu of de zanger van Disco Ensemble dan een muzikaal genie is met een goede smaak? Het intro van Headphones klinkt zoveel als Muse dat het bijna griezelig is, terwijl de vertrouwde kerkorgels en achtergrondkoren goddank achterwege blijven. Maar helaas, na ongeveer dertig seconden zakt Headphones toch een beetje weg. Het klinkt absoluut niet slecht, maar toch ook niet bijzonder genoeg om Miikka Koivisto dan maar uit te roepen tot een muzikaal genie. Het is leuke indierock uit Finland, niet meer, niet minder.

Met dank aan Gabri voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Disco Ensemble – Headphones

  1. Ja

    Leuke indierock uit Finland, niet meer en niet minder?
    Dan luister je niet goed naar de muziek vrees ik. Natuurlijk heeft iedereen andere meningen over muziek, en daar mag je niet omheen, maar in ieder geval imho zijn Disco Ensemble een van de betere bands. Ze zijn een van de weinige bands met een echte eigen sound (en dus niet zoals bijv al die amerikaanse punkrockbandjes a la rise against die allemaal hetzelfde klinken), en waarvan ook elk nummer een stuk op zich is. Toch kan ik me voorstellen dat dit nummer je niet helemaal ligt, en dat je het als standaard ziet. Dan raad ik je aan eens naar nummers als Drop Dead Casanova, Black Euro, Arsonists vs Firemen en dergelijke nummers te luisteren. Echt een topband dit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>