Nieuwe video: Ladyhawke – Dusk Till Dawn


MTV mag dan pas sinds kort ontdekt hebben dat Parijs in brand staat, Ladyhawke zelf is inmiddels alweer een single verder. In Dusk Till Dawn beleeft zangeres Pip Brown een angstige nacht wanneer haar huis wordt overvallen door monsters uit beroemde horrorfilms.

Als haar echtgenoot onverstoorbaar stug blijft slapen, gaat Pip ten einde raad dan maar zelf op onderzoek. Regisseur Keith Schofield filmde het, en kwam daarbij al meteen voor een moeilijk beslissing te staan. Het budget was duidelijk niet toereikend genoeg om de monsters met dure special effects écht tot leven te wekken. Moest hij er met goedkope (en onvermijdelijk slechte) special effects het beste van maken, of kon hij beter een creatieve andere manier verzinnen?

Gelukkig vond hij ook meteen de perfecte oplossing: met eenvoudige speelgoedmaskers doet een stel acteurs net alsof ze monsters zijn. Dat is op zichzelf nog niet zo grappig, maar de t-shirts die ze eronder dragen met daarop een letterlijke omschrijving van wat ze moeten voorstellen ('Ghost', 'Werewolf', 'Dracula') werken behoorlijk op de lachspieren. Helemaal als later in de clip mensen ook shirts beginnen te dragen met andere horrorfilm-cliché's, zoals 'Smoke Machine' en 'Butchered Boyfriend'. Humor! Sympathieke video!

En de muziek?

Telkens als je denkt dat die eighties revival nu écht is afgelopen komt er weer een artiest als Ladyhawke om de hoek om je ervan te overtuigen dat er nog veel meer moois is te halen. Ja, ook Dusk Till Dawn klinkt onmiskenbaar ouderwets, zonder dat ik precies een liedje kan aanwijzen waar het dan op lijkt. Paris Is Burning blijft mooier, maar toch weet ook de melodie van dit nummer dat perfecte bitterzoete gevoel op te roepen. Rest ons niks anders dan die revival toch nog maar een paar maanden langer op te rekken.

Zie ook:
- Nieuwe video: Ladyhawke – Paris Is Burning

Met dank aan Jur voor de tip.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: Ladyhawke – Dusk Till Dawn

  1. JP

    vandaag komt als het goed is de nieuwe “THE SATURDAYS – UP”

    en morgen
    “Girlicious – Baby Doll ( erg danity kane achtig”

      /   Reply  / 
  2. JP

    Ik vind liedjes van ladyhawke origineel en daarom ook wel leuk :)

      /   Reply  / 
  3. erik

    Ik zal het in de gaten houden, al vrees ik het ergste. Vooral van Girlicious. ;)

      /   Reply  / 
  4. JP

    @erik

    ga je nou serieus die clip van selena gomez beoordelen :P
    Je moet het natuurlijk zelf weten, maar veel bijzonders is het niet.

      /   Reply  / 
  5. Jazeker

    Ladyhawke staat binnenkort in het voorprogramma van Black Kids. Ik ben erbij, in de eerste plaats voor haar. Black Kids zijn mooi meegenomen ;-)

    Tip: Empire Of The Sun – Walking On A Dream
    http://nl.youtube.com/watch?v=zmM2RwlxGt0

      /   Reply  / 
  6. Kars

    Hmm vond Paris is Burning toch veel beter. Geen slecht nummer, maar omdat de vorige single zo sterk was had k er meer van verwacht:P

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>