Nieuwe video: Anj – Gorbachov


Toen ik elders op het internet las over deze videoclip wist ik meteen dat ik hem hier ook wilde bespreken, zelfs al gaan hooguit drie van onze lezers dit interessant vinden. Maar kom op, Michail Gorbatsjov die het opneemt tegen zombies door laserstralen uit zijn ogen te schieten? Dit is de beste videoclip ooit!

Dus okee, Rusland is in paniek omdat door het hele land rondborstige arbeiders worden aangevallen door zombies die op onverwachte momenten uit de grond rijzen. De situatie lijkt uitzichtloos, totdat een halfnaakte en ongelooflijk gespierde Michail Gorbatsjov opduikt om iedereen te redden met zijn laser-ogen. Na afloop viert iedereen feest op het strand met Coca Cola en Amerikaanse Twinkie cakejes.

Het meest hilarische aan dit alles is nog wel dat heavy metal band Anj met dit nummer een oprecht eerbetoon aan hun voormalige president wilde schrijven. Als je goed luistert kun je zelfs wat flarden verstaan in het steenkolenengels van de zanger: 'Freedom was the goal he was dreaming of, and that person's name is Michael Gorbachov!' Op een één of andere manier kwamen ze vervolgens terecht bij de Amerikaanse regisseur Tom Stern die er dit van maakte. De band vond al zijn ideeën prachtig en scheen niet in de gaten te hebben dat het weergeven van hun president als zombieslashende superheld misschien niet 100% serieus bedoeld was…

En de muziek?

Zelfs al klinkt het als de muziek van een Jiskefet sketch, laten we nogmaals benadrukken dat dit een serieus eerbetoon is. Niet lachen jongens! Maar hoe oprecht hun bedoeling ook waren, ik vind de muziek nog steeds verschrikkelijk. Misschien kunnen onze collega's van metal.blog hier wat mee, persoonlijk was ik blij toen het na drie minuten voorbij was.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Anj – Gorbachov

  1. Alex

    Uw collega’s van metal.blog zijn inderdaad onder de indruk van deze topper binnen het metalgenre. Met name de prachtige vocalen en het fantastische gitaarspel die ondersteund worden door heftige geluidseffecten, maken dit een feest voor het oor. Dit is nu al een muzikaal hoogtepunt voor 2008.

    Ook het feit dat ‘Gorba’ wordt neergezet als Conan the Barbarian vind ik van hoge artisticiteit getuigen. Wat een meesterwerk.

      /   Reply  / 
  2. erik

    En jij dacht nog wel dat 2008 het jaar van Metallica zou worden. Had je toch mooi buiten die Russen gerekend. ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>