Nieuwe video: Metallica – The Day That Never Comes


Stel je voor: je bent een soldaat, het is oorlog en je beste vriend is zojuist vlak voor je ogen doodgeschoten. Kun je de daders ooit vergeven? Dat is het belangrijkste thema van deze videoclip en de uitwerking is… indrukwekkend.

Regisseur Dane Thomas Vinterberg heeft een paar gewaagde beslissingen genomen waardoor deze videoclip helemaal niet aanvoelt als een videoclip. Eerder als een korte speelfilm. Denk aan minutenlange scenes met weinig tot geen actie en maar heel sporadisch een paar shots van de band zelf.

Hoelang zoiets interessant blijft weet niemand, maar voorlopig (na drie keer kijken) is de climax nog steeds huiveringwekkend. We zien een echtpaar dat om hulp vraagt. Ze zouden echt autopech kunnen hebben, maar wie weet draagt de vrouw ook wel een bomgordel onder die burka. En terwijl Metallica zich overgeeft aan een krankzinnige gitaarsolo probeert onze hoofdrolspeler twee minuten lang te beslissen of hij deze mensen nu moet vertrouwen of neerschieten. Dat wordt balanceren op het puntje van je stoel want ik verklap niks!

En de muziek?

Om maar meteen duidelijkheid te scheppen: wij hier bij videoclips.blog zijn geen fans van Metallica. Nooit geweest en we zullen het ook wel nooit worden. De enige twee keren dat we ooit onder de indruk waren van James Hetfield & co. was bij Until It Sleeps en Whiskey In The Jar (notabene een cover), twee van de meest 'on-Metallica' nummers in hun hele oeuvre. Dat de meeste fans enthousiast reageerden op deze nieuwe single zagen we dan ook als een veeg teken aan de wand: dat wordt vast weer niks. En inderdaad, The Day That Never Comes kabbelt acht minuten lang onopvallend aan ons voorbij. Heel slecht is het niet, maar als een onbekend bandje met dit nummer had gedebuteerd zou geen haan er naar kraaien.

Met dank aan Maikel voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Metallica – The Day That Never Comes

  1. Lianne

    Ik luister sinds een paar dagen naar dit lied, and I can’t stop listening!

      /   Reply  / 
  2. Meerie

    Het begint heel mooi en gevoelig, maar zodra hij gaat zingen vind ik het echt achteruit gaan..

      /   Reply  / 
  3. Sander

    Ik weet niet of Metallica hiermee een statement af wil geven (zoals bij One), maar dan falen ze daar totaal in!

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Nieuwe video: Metallica - All Nightmare Long | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>