Nieuwe video: Kaiser Chiefs – Never Miss A Beat


Honderden kinderen rennen door de straten met griezelige maskers op. Het heeft beslist iets onheilspellends en de volwassenen snappen er dan ook niets van. De lokale nieuwszender verzint de ene wanhopige kop na de andere: 'What's going down?' Of: 'Youth on the rampage!'

Wat de Kaiser Chiefs er mee bedoelen zullen we wel nooit weten (soms verdenk ik Ricky Wilson ervan dat hij zijn teksten vooral selecteert op hoe lekker ze klinken en hoe makkelijk ze zijn mee te zingen), maar zijn betekenisloze refrein geeft wel precies aan waar de videoclip naartoe werkt:

Niet het einde van de moderne beschaving maar een grote dansvoorstelling. Honderden kinderen dansen op straat, precies op de maat. (Take a look at the kids on the street, they never miss a beat). Het levert een vreemde videoclip op die helaas met iedere kijkbeurt, als je de ontknoping eenmaal weet, minder interessant wordt. We zijn beter gewend van de Kaiser Chiefs.

En de muziek?

Soms schrik ik nog weleens midden in de nacht wakker omdat ik mezelf in m'n slaap 'ruby ruby ruby!' hoorde zingen. Man, dat liedje gaf hele nieuwe invullingen aan het begrip catchy. Als Ruby eenmaal onder je huid is gekropen gaat het daar de rest van je leven niet meer vandaan. Zo briljant is Never Miss A Beat zeker niet (en van de op papier zo veelbelovende samenwerking met producer Mark Ronson hoor ik voorlopig weinig terug), maar ik betrapte mezelf toch alweer (bij de eerste keer luisteren!) op zachtjes meeneuriën en automatisch hoofdknikken. Waar halen ze die perfecte popliedjes toch iedere keer vandaan?

Zie ook:
- Nieuwe video: Kaiser Chiefs – The Angry Mob
- Nieuwe video: Kaiser Chiefs – Everything Is Average Nowadays
- Nieuwe video: Kaiser Chiefs – Ruby

Met dank aan chansadres voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Kaiser Chiefs – Never Miss A Beat

  1. PINHEAD

    ”Zo briljant is Never Miss A Beat zeker niet”

    Waarom scoort dit liedje dan hoger dan Ruby?:S

      /   Reply  / 
  2. erik

    Het heeft een tijdje geduurd voordat ik écht doorhad hoe briljant Ruby is. Sommige liedjes hebben wat langer nodig om door te dringen. Moest ik hem vandaag weer bespreken zou hij een ****1/2 krijgen.

      /   Reply  / 
  3. Kars

    Ben nu al verslaafd aan het derde album! Toch weer vernieuwend genoeg om te blijven boeien, er zijn maar weinig bands die dat kunnen.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Nieuwe video: Kaiser Chiefs - Good Days And Bad Days | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>