Nieuwe video: Bløf – Oktober


We begrijpen heus dat Bløf om een nieuwe gimmick verlegen zat. Het vorige album werd opgenomen in dertien verschillende landen, wat natuurlijk automatisch leuke videoclips opleverde, dan kun je voor de opvolger niet weer gewoon een studiotje in Hilversum afhuren. Dat snappen we. Dus okee, een landhuis in Ierland, waarom niet?

Als dat huis de benodigde creativiteit kan opwekken, prachtig! Ga ervoor! Neem er desnoods twee albums tegelijk op! Maar om dat gebouw, dat er -laten we eerlijk zijn- eigenlijk best saai uitziet, dan ook maar meteen de hoofdrol te geven in de nieuwe videoclip? Daar hebben wij onze twijfels over.

Want wat moeten we hier nu over zeggen? Dat de gordijnen er mooi bijhangen? Dat wij nu ook groen behangpapier willen en een vieze badkuip? Dit is leuk materiaal voor de bonus-DVD, maar toch niet voor een videoclip? Toch? Jongens? Of kan Bløf hier mee wegkomen omdat zij nu eenmaal Bløf zijn?

Waar je nu naar kijkt is trouwens ook nog het resultaat van een wedstrijd. Eén gelukkige fan mocht deze beelden in elkaar monteren (lees er hier alles over), al vragen we ons af of het voor dit saaie gedrocht echt veel verschil maakt in welke volgorde de scenes zijn geplakt.

En de muziek?

Gelukkig had dat vervloekte landhuis op de muziek wél het gewenste resultaat. We weten natuurlijk nog niet of het hele album zo mooi klinkt, maar Oktober (naar verluidt geschreven én opgenomen in minder dan drie uur tijd) klinkt vooral heel erg vanzelfsprekend. Alle verwachtingen worden zo gemakkelijk ingelost dat je je na afloop afvraagt waarover je je eigenlijk zorgen maakte. Het is gewoon weer Bløf. Zo simpel kan het zijn. Een mooi nostalgisch liedje dat je vooral weemoedig maakt dankzij die hemelse achtergrondzang van de drummer.

Zie ook:
- Nieuwe video: Bløf – Alles is Liefde

Met dank aan PINHEAD voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Bløf – Oktober

  1. MASIS(DE ECHTE)

    CLIP: 0 STARS

    SONG: 0.5 STARS

    BLOF SUCKS….

      /   Reply  / 
  2. Roxanna

    Mooie tekst maar over het algemeen een beetje saai, ik ben meer gewend van Blof

      /   Reply  / 
  3. HDG

    Heb echt maanden gewacht op de nieuwe single van blof… vorige album vond ik geweldig en ook de bijbehorende openingssingle, aanzoek zonder ringen, vond ik geweldig… Maar dit? Dit is echt dikke stront… Wat een waardeloos nummer en megasaai nummer zeg… Hopen dat het album anders klinkt, of in ieder niet zoals deze single…

      /   Reply  / 
  4. Lea

    Het heeft wel totaal niets te maken Met Mis Indendent. Op 4:06 zie je Beyoncé’s gezicht op de T-Shirt van Fabolous.Ook ziiten er nog andere beroemde vrouw in de clip zoals Eve en Estelle.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>