Nieuwe video: Snow Patrol – Take Back The City


We hebben goed nieuws en slecht nieuws! Ten eerste is Snow Patrol terug met een ijzersterke nieuwe single (dat is het goede nieuws), maar het slechte nieuws… Laten we het zo zeggen: wij houden net zoveel van nachtelijke steden, glimmende straten en neon-verlichting als iedere andere fotograaf, maar een hele videoclip lang alleen maar dat is een beetje teveel van het goede.

Het is ook geen sfeervol verslag, dat is misschien nog wel het grootste probleem. Zo'n mooi decor vraagt eigenlijk om rustige, langgerekte shots zodat we de eenzaamheid en verstilde schoonheid langzaam op ons kunnen laten inwerken. In plaats daarvan ziet Take Back The City eruit alsof de regisseur zijn camera uit het raam heeft gehangen tijdens een dronken taxirit door het centrum.

Als je hem zou vragen waarom hij het op die manier heeft gedaan zou regisseur Alex Cortes een paar seconden ophouden op zijn banaan te kauwen, peinzend over zijn baard wrijven en tergend langzaam zeggen dat dat een goede vraag is. Waarna hij ongetwijfeld een lang en vermoeiend verhaal zou afsteken over 'de opwinding van de muziek vastleggen in beelden' en 'afgaan op zijn gevoel'. Geloof hem dan vooral niet! Take Back The City heeft gewoon een saaie video waar echt niet langer dan 3 seconden over is nagedacht.

En de muziek?

Gek genoeg klinkt Take Back The City ook alsof er niet langer dan 3 seconden over is nagedacht. En in tegenstelling tot de clip wordt de muziek daar alleen maar beter van. Het rauwe nieuwe geluid van Snow Patrol voelt volkomen vanzelfsprekend. Geen geforceerde poging tot vernieuwing (kuch, Coldplay, kuch), maar gewoon een band die zin had om de versterkers weer eens helemaal open te draaien en dat vervolgens ook gewoon deed. Zelfs al begint Take Back The City met akoestische gitaren, je voelt al meteen dat het geen ballad wordt. Na ongeveer een minuut barst de muur van geluid voor het eerst los en daarna is er eigenlijk geen weg terug. Zalig nummer!

Zie ook:
- Nieuwe video: Snow Patrol – Signal Fire
- Nieuwe video: Snow Patrol – Shut Your Eyes
- Nieuwe video: Snow Patrol – Open your eyes
- Nieuwe video: Snow Patrol – Set The Fire To The 3rd Bar

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Snow Patrol – Take Back The City

  1. Kars

    kiiijk dít is nu lekker! vond veel van hun nummers soms wat te rustig. Van mij mogen het allemaal wel van dit soort nummers zijn;)

      /   Reply  / 
  2. erik

    Ze hebben anders ook wel veel mooie rustige nummers vind ik… maar nu ben ook ik aangenaam verrast door dit ruige geluid. Luister de laatste tijd sowieso opvallend veel naar lawaaierige muziek.

      /   Reply  / 
  3. Cj13

    idd, stukken beter dan dat geforceerde gedoe van Coldplay om steeds te vernieuwen

      /   Reply  / 
  4. Roxanna

    Niet onaangenaam..

      /   Reply  / 
  5. Jantine

    Wel een erg leuk nummer, maar inderdaad.. Die clip is niet om te doen.
    Ik krijg er zelfs hoofdpijn van en dat is dan toch wel erg jammer!

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Nieuwe video: Snow Patrol - If There’s A Rocket Tie Me To It | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>